Comentând depunerea plângerii penale de către Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă, ministrul Muncii a făcut o aluzie nefericită la incendiul din Clubul Colectiv. Șeful PSD vorbește de o tentativă de lovitură de stat.

”Cum să văd acest atac de un penibil absolut? Cum a fost și acuzația de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh. Nu e mare diferență. După amenințarea lui Iohannis de acum trei zile la adresa premierului, iată că ies la iveală servanții președintelui. Întrebarea pe care mi-o pun acum că plângerea penală e depusă este la ce mai vor să dea foc ca să preia guverarea...Asistăm la un mod de operare care a fost aplicat și în 2016 când a fost demis Ponta. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis dorește să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Unii lideri ai PSD au sugerat în trecut ideea că incendiul de la Colectiv a fost provocat pentru a putea fi dărâmat Guvernul lui Ponta.

Revenit în București, Liviu Dragnea l-a acuzat pe șeful statului de tentativă de lovitură de stat, susținând că acționează prin ”slugile” sale împotriva guvernului: ”Este aceeași dorință, același plan, din 2015 de aprelua guvernul fără să câștige alegerile de către Iohannis și uneltele lui politice”.

”Constat cu amărăciune și cu dispreț că președintele Iohannis nu poate lucra cu nici o instituție care nu-i este aservită. Vrea să conducă și Guvernul și Parlamentul și procurorii și instanțele, vrea să conducă tot ce mișcă în această țară”, a mai spus Dragnea, adăugând că a vorbit cu juriștii și ne gândește serios să facă plângeri penale împotriva celor care fac astfel de demersuri.

"Asistăm la o tentativă de înlocuire a guvernării legitime a PSD după un scenariu similar cu cel din 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci, ca și acum, Klaus Iohannis a cerut repetat și insistent demisia premierului. Atunci, ca și acum, a fost inițiată începerea urmăririi penale a premierului. Acum, iată, o nouă acțiune gravă, care calcă în picioare voința și votul românilor, care vrea să schimbe o guvernare legitimă și performantă, care a produs creștere economică și a adus mai mulți bani în buzunarele românilor", a transmis și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, într-un comunicat.

Firea: Cine ridică sabia, de sabie va pieri

"Știți că românul este înțelept și spune de obicei <<cine ridică sabia, de sabie va pieri>> ”, comentat și primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul ședinței CGMB.

Potrivit unui document obținut pe surse de G4Media.ro, toți comunictaorii PSD au primit un un punctaj – linii principale pe care să le transmită opiniei publice – referitor la subiectul plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premieurlui Viorica Dăncilă.

Conform documentului, intitulat ”Reacție rapidă la plângerea penală la adresa premierului Dăncilă”, social-democrații sunt instruiți să susțină că demersul președintelui PNL face parte dintr-un plan al președintelui Klaus Iohannis de a înlătura Guvernului PSD. (Detalii, pe G4Media.ro)