Peste trei sferturi dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România, iar în acest context peste 50% sunt de acord ca România să aloce mai mulți bani pentru Armată, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro

Războiul din Ucraina, periculos pentru România

76% dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România, în timp ce 21.7% sunt de părerea contrarie, iar  2.3% nu știu sau nu răspund.

Votanții PSD-PNL și ai AUR, femeile, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educație superioară, gulerele albe, angajații la stat cred într-o proporție ceva mai mare decât media că războiul din Ucraina este periculos pentru România. Sunt de părere că războiul din Ucraina nu este periculos pentru România mai ales: bărbații, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cei inactivi potențial activi, cei cu un venit mai ridicat.

Alocarea mai multor bani pentru Armată

59.8% declară că, în contextul conflictului din Ucraina, sunt de acord ca România să aloce mai mulți bani pentru Armată, în timp ce 36.6% își exprimă dezacordul, iar 3.6% nu știu sau nu răspund.

Sunt de acord ca România să aloce mai mulți bani pentru Armată mai ales: votanții PSD-PNL și ai AUR, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educație superioară, gulerele albe, locuitorii din București și din mediul urban, angajații la stat și cei care nu au cont pe social-media. Nu sunt de acord ca România să aloce mai mulți bani pentru Armată mai ales: votanții ADU, tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educație primară, cei inactivi potențial activi, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus.