Andreea Cristea, 31 de ani, a decedat joi, potrivit unui comunicat postat pe siteul Scotland Yard.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe anunță ”cu profund regret” decesul cetățeanului român rănit grav în urma atacului produs în data de 22 martie 2017 la Londra.

”În prezent, reprezentanții Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să suporte costurile aferente repatrierii trupului neînsuflețit din fondul de urgență aflat la dispoziția ministrului afacerilor externe și va menține legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autoritățile britanice în vederea definitivării aspectelor legate de repatriere”, precizează MAE.

+++

Tânăra a fost internată într-un spital londonez unde a primit îngrijiri medicale.

Familia sa a fost informată de deces.

Comunicatul este însoțit de o declarație a familiei și a iubitului ei, Andrei Burnaz: "După ce a luptat pentru viața ei timp de peste două săptămâni, iubita noastră Andreea - o minunată fiică, soră și iubită, o prietenă dedicată și o persoană unică și plină de viață - a a plecat din viața noastră în cel mai crud și brutal mod”.

Totodată, familia anunță că banii primiți pentru recuperarea tinerei vor fi donați unei organizații caritabile.

Atentatul terorist de la Londra din 22 martie s-a soldat cu patru morți și circa 40 de răniți. Printre răniți s-au aflat și doi români. După moartea tinerei aflată în vacanță în capitala britanică, numărul celor decedați a ajuns la cinci. 

Andreea Cristea a căzut în Tamisa, după ce a fost aruncată în aer de mașina atacatorului Khalid Masood. Prietenul ei a suferit răni mai ușoare.