În Piața Victoriei au fost prezenți, din nou, încă de la primele ore ale zilei manifestanți. Printre aceștia s-au numărat copii, care s-au jucat și au colorat, dar și studenți veniți din orașe țării, cu trenul. Numărul protestatarilor crește rapid.

UPDATE

Imaginea serii (Facebook/ Realitatea TV/ Mioara Costin):


Protestatarii fac curățenie în piață.

22:19 Proteste au avut loc în numeroase orașe din Europa, dar și în Australia, la Perth, unde au ieșit circa 30 de români.

22:14 Copii, ”în vizită” la SMURD.


22:00  Digi 24: O jumătate de milion de oameni sunt în stradă în seara zilei când Guvernul a abrogat OUG 13.

21:42 În Piața Victoriei sunt 300.000 de protestatari, potrivit Digi24. Aceeași cifră este avansată și de Realitatea TV.

21:37 Sibiu: ”Vrem o țară pentru copiii noștri, nu pentru penalii voștri”.


21:34 Peste 350.000 de persoane au ieșit pe străzi în toată țară, conform News.ro.

21:20 Ploieșteanul Horia Georgescu, bărbatul care a fost anchetat de Poliție la câteva ore după ce a anunțat pe Facebook că face bannere gratuite pentru protestatari la firma sa, a făcut duminică un afiș uriaș, lung de 30 de metri. Bannerul are inscripționat un mesaj scurt: ”Ați reușit! Ne-ați unit”, iar pe verso tricolorul României, relatează HotNews.

21:10 La Cluj Napoca sunt 50.000 de oameni în strată, la Timișoara - 35.000, Brașov - 25.000 și la Iași - 15.000.

21:03 La ora 21:00 s-au aprins toata lanternele din piață.  

20:50 Peste 40.000 de sibieni în stradă: ”Nu plecăm acasă, hoții nu cedează!”

20:35 Digi 24 estimează că totalul protestatarilor de la București ajunge la 200.000.

19:58 Premierul Sorin Grindeanu declară, la Antena 3, că nu demisionează.

19:56 Peste 80.000 de oameni sunt în Piața Victoriei, potrivit HotNews, 90.000 - Digi24.

19:46 Circa 400 de români au protestat duminică la Berlin, ajungând în mars la Poarta Brandenburg, transmite Deutsche Welle.


19.38 În Piață sunt aproximativ 35.000 de oameni, iar numărul lor crește, bulevardele adiacente fiind pline.

19:35 Proiecții laser pe clădirea Guvernului: "Nu cedați".

19:20 În Piața Victoriei protestează aproximativ 20.000 de oameni.


18:35 Circa 15.000 de oameni sunt în fața Guvernului. Grupuri de manifestanți venite din țară au mărșăluit în Piața Victoriei.

18:20 Românii protestează și la Paris, dar și în mai multe orașe din Italia.


18:15 Circa 10.000 de oameni protestează în Piața Victoriei, scandând ”Vrem să ne-auziți, nu să ne mințiți”, ”Ne-am săturat, cât ne-ați furat”, ”Jos Guvernul” și ”Jandarmeria, jos pălăria”.

18:00 Sute de români protestează la Bruxelles: ”Dragnea și ai lui dușmanii poporului”.

15:00 Aproximativ 1.500 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei: printre ei, copii, studenți din alte orașe din țară, dar și bătrâni care i-au votat pe social-democrați.

+++

Protestatarii au început deja să se adune, duminică, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, pentru a șasea zi consecutivă de manifestație față de Ordonanța de Urgență 13/2017 privind codurile penale.

Manifestanții au început să iasă în stradă și în mai multe orașe ale țării.

În fața Palatului Victoria sunt câteva sute de protestatari, adulti și copii, cu steaguri și vuvuzele, cu tricolorul pe umeri sau împreună cu câinii lor.

Oamenii au pancarte pe care scrie: "Operațiunea "Hoții afară din țară - misiune îndeplinită!", "Suntem cu ochii pe voi", "Bun venit, Cluj!".

Iar asta pentru că, încă de dimineață, zeci de studenți din Cluj au ajuns în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Capitală.

Studenții clujeni, pictați pe față în culorile drapelului național, cu steaguri și pancarte, au mers, escortați de jandarmi, prima dată la sediul DNA, unde au scandat "Dragnea, nu uita, te așteaptă Laura", iar apoi s-au îndreptat spre Piața Victoriei.

Tinerii au scandat "O dorință sinceră, România liberă!", "Uniți salvăm toată România!", "Nu plecăm până nu vedem!", "Cine nu sare, nu vrea schimbare", "Nu vrem să fim o nație de sclavi", "Demisia!", "România, trezește-te!"", "București nu uita, Clujul e de partea ta!", "Să vă fie frică, studenții se ridică", "Clujul apare, Dragnea dispare".


(video: Știrile ProTV)

Ironia este că studenții s-au folosit pentru a ajunge în Capitală, la proteste, tocmai de o facilitate dată de Guvernul Grindeanu - călătoria gratis cu trenul pentru studenți.

O parte dintre aceștia au plecat să se cazeze în cămine, dar au promis că se vor întoarce la protest și vor rămâne în stradă până la ce ordonanța de abrogare va fi publicată în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

În Piața Victoriei au fost prezenți și câțiva cicliști și joggeri, care au alergat în jurul Guvernului.

Duminică este anunțat "cel mai mare protest", la care sunt așteptați în Piața Victoriei din Capitală oameni din toată țara. Proteste vor avea loc, în continuare, și în celelate orașe din România.

Sâmbătă a fost înregistrat cel mai mare protest din România din istoria recentă de după 1989 - apriximativ 330.000 de manifestanți. În București au prezenți în Piața Victoriei 170.000 de oameni. Aceștia au început să manifesteze încă de la ora 11:00, când au ieșit împreună cu copii. O parte dintre manifestanți a mers în marș spre Piața Constituției, unde a format cel mai mare lanț uman în jurul Palatului Parlamentului, iar apoi s-au întors în Piața Victoriei. Protestul a fost unul pașnic, în care la oră fixă s-a intonat imnul, și a durat până după ora 23:00.

Românii plănuiesc ca duminică să iasă și mai mulți în stradă.