Un vehicul a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan, incidentul soldându-se cu opt morți și 11 răniți. Șoferul a fost prins.

UPDATE

Autorul atentatului avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (IS) şi s-a radicalizat în Statele Unite ale Americii, a declarat miercuri guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, la postul de televiziune CNN.

***

Sayfullo Habibullaevic Saipov are 29 de ani şi figurează în arhivele poliției pentru două delicte rutiere.

El locuia legal în SUA și lucra ca șofer pentru Uber, informaţia fiind confirmată de companie, care a preciza într-un comunicat că Saipov a trecut testele pe care le efectuează în mod obișnuit pentru a afla dacă șoferii săi au antecedente.

***

Vehiculul este un autobuz pentru transportul elevilor, doi copii și doi adulți aflați înăuntru fiind.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ieșit din camionetă având asupra sa o armă de paintball și una cu aer comprimat, de tipul cu proiectile plate din plastic. El a fost împușcat în abdomen și este spitalizat, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Două surse din cadrul forțelor de securitate au declarat televiziunii CNN, sub rezerva anonimatului, că ar fi vorba de un cetățean uzbec, Sayfullo Habibullaevic Saipov, sosit în SUA în 2010.

Martori oculari au afirmat, potrivit CNN, că bărbatul a strigat "Allahu akbar!". 

Bărbatul a lăsat un bilet în autobuz, susținând că a acționat în numele ISIS.