Una dintre cele mai puternice voci pro Brexit din Parlamentul European a comparat Uniunea Europeană cu mafia, fiind apostrofat de președintele Antonio Tajani, dar și de mai mulți europarlamentari. Ulterior, Farage a schimbat „mafia” cu „gangsteri”.

„Cu astfel de cereri vă arătați răzbunători și răi”, a declarat Farage în timpul unei dezbateri cu privire la Brexit, făcând referire la informațiile că Uniunea Europeană ar putea cere Marii Britanii o sumă de până la 60 de miliarde de euro pentru a reglementa aspectul contribuțiilor asumate de Londra, relatează Agerpres.

„Vă comportați ca o mafie. Credeți că vă suntem ostatici. Nu suntem, suntem liberi să plecăm”, a continuat el, atrăgând proteste sonore din parte altor membri ai Parlamentului.

Președintele PE, italianul Antonio Tajani, l-a întrerupt din discurs pentru a-l avertiza că este inacceptabil să compare UE cu mafia, la care eurodeputații au aplaudat. Ulterior, Farage a recunoscut că există unele „sensibilități naționale” legate de cuvântul „mafie” și l-a înlocuit cu „gangsteri”.

Nigel Farage și-a repetat mesajul și pe Twitter. „UE se comportă ca niște gangsteri”, a transmis el pe rețeaua socială, alături de un clip video în care poate fi văzut în Parlamentul de la Strasbourg.