Câini antrenați la Universitatea de medicină veterinară din Hanovra pot ajuta la prevenirea răspândirii COVID-19. Alți câini ”lucrează” deja în aeroporturi și arene sportive din întreaga lume.

Universitatea de medicină veterinară din Hanovra, Germania, a antrenat câini care pot detecta COVID-19 cu o acuratețe de 94%, chiar și când persoanele sunt asimptomatice. Aceștia au adulmecat ”mirosul de coronavirus" emis de celulele persoanelor infectate, a precizat medicul veterinar Esther Schalke, citată de Deutsche Welle. 

Holger Volk, șeful clinicii, a explicat că patrupedele canine au detectat COVID-19 în 94% din cele peste 1.000 de probe de la pacienți simptomatici și asimptomatici.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară, a fost impresionat de studiu și a cerut mai multe teste înainte de a-i pune ”la muncă” pe câini. 

Câini antrenați pentru a detecta COVID-19 sunt deja folosiți în aeroporturile din Helsinki (Finlanda), Santiago (Chile) și Dubai (Emiratele Arabe Unite), dar și la meciurile echipei de baschet Miami Heat din SUA.