CIA a lansat un videoclip de două minute pentru a recruta spioni printre ruși și pentru a-i convinge pe cei care sunt dezamăgiți de războiul din Ucraina și de viața din acea țară, să-și împărtășească secretele, scrie ANSA.

Clipul a fost postat inițial pe noul canal de Telegram al Agenției de Spionaj a SUA. În Rusia, Telegram reprezintă o sursă foarte populară de știri nefiltrate.

Apoi, videoclipul a fost postat online și pe alte platforme, precum YouTube, Twitter, Instagram și Facebook.

CIA este convinsă că rușii trăiesc un moment caracterizat de îndoială, de lipsă de scop, de opresiune. Videoclipul face apel la sentimentul lor de patriotism și mizează pe cultura rusă, citând fraze din Tolstoi și Dostoievski.

"Vom trăi cu demnitate, datorită acțiunilor mele", spune naratorul în rusă, în timp ce o femeie din mașina ei folosește telefonul pentru a contacta CIA, înainte să apară sigla agenției și instrucțiunile pentru un contact sigur.

Clipul prezintă diferiți ruși care își povestesc viața, care par să reflecteze asupra deciziilor importante. Tema familiei este prezentă peste tot. Publicul țintă este clar: o femeie care lucrează la ceea ce pare a fi un computer guvernamental, un bărbat care intră într-o clădire guvernamentală și își arată actul de identitate, înainte de a se așeza la un birou plin de documente.

Pe scurt, persoane care fac parte din mașinăria puterii, a administrației. Nicio referire la Vladimir Putin sau la război, parțial pentru că este de prisos, dar și pentru că se insistă pe teme "atemporale", care i-au convins și în trecut pe rușii nemulțumiți să contacteze agenția din Langley.

Sursa: RADOR