Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

„Programul de guvernare e centralizat (centrat, după cum s-a corectat ulterior) pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, este o altă prioritate, cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, prețurile la alimente. Iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat la Parlament Nicolae Ciucă.

”La nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă. Am extras partea de esență din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activității fiecărui minister, astfel încât să putem să avem un grafic de timp pentru tot ceea ce avem de realizat”, a mai spus Ciucă.

Premierul desemnat s-a declarat foarte încrezător că ”prin acest program de guvernare putem să continuăm ceea ce s-a realizat”. El a mai spus că programul de guvernare nu e unul nou: ”Am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program și am asigurat partea aceasta de continuitate și coerență cu PNRR”.

Întrenat pe ce voturi se bazează, Ciucă a reiterat faptul că, în acest moment, nu poate fi nerealist și să nu ia în seamă calculul matematic.

”Doresc încă o dată să subliniez că, deși nu s-a ajuns la o înțelegere și la o punere de acord la nivelul partidelor politice, prin votarea acestui guvern se câștigă timp astfel încăt să poată să continue negocierile și să reușească să găsească liniile de comunalitate în ceea ce privește acordul sau un pact politic și eu sunt convins și fac apel din nou la tot ceea ce înseamnă responsabilitatea membrilor Parlamentului”, a susținut Ciucă.

În cadrul discuțiilor de astăzi cu experți ai PSD pe sănătate (Alexandru Rafila și Adrian Cercel), Ciucă a afirmat că s-a discutat și despre certificatul verde, dar nu s-a ajuns la niciun acord privind amendarea proiectului de lege pentru a fi adoptat de către Camera Deputaților.

Ciucă: Guvernul nu are șanse să treacă, până miercuri mai e timp/ Lista miniștrilor propuși

Mai mult pe EurActiv »