Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, i-a avertizat pe cei care nu respectă legea că vor simți consecințele. Totodată, el le-a cerut procurorilor ''toleranță zero'' față de infractori.

"Înțeleg, respectând independența procurorilor, să transmit un mesaj ferm către întreg Ministerul Public privind combaterea drastică a tuturor infracțiunilor care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor. În același timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toți cei care din neglijență sau cu intenție încalcă prevederile decretului privind starea de urgență, ordonanțele militare și hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență: fie respectați legea, fie o veți simți. Cer tuturor procurorilor toleranță zero față de infractori", a transmis luni Cătălin Predoiu, într-un mesaj video transmis pe Facebook.

Ministrul justiției a transmis Ministerului Public să-și concentreze activitatea asupra infracțiunilor care aduc atingere sănătății și siguranței cetățenilor: "Având în vedere starea de urgență și protejare a cetățenilor, am emis astăzi către Ministerul Public o îndrumare, în temeiul articolului 69 alineatul 3 din Legea 304/2004, privind concentrarea pe infracțiuni care aduc atingere sănătății și siguranței cetățenilor, a faptelor care aduc atingere prevederilor decretului prezidențial privind instituirea stării de urgență, a ordonațelor militare, a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență".