Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, după ședință, că CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul siguranței naționale. Totuși, Iohannis are în continuare obiecții cu privire la buget.

"Am analizat toate aceste bugete și în final CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate națională", a declarat șeful statului, la Palatul Cotroceni, imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut pe agendă avizarea bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Cu toate acestea, președintele consideră că bugetul pe care Guvernul l-a pregătit și pe care vrea să-l trimtă în Parlament este problematic și supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru acest lucru. 

"Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care dorește să îl trimită în Parlament (...) Acest buget pe care Guvernul l-a pregătit mi se pare problematic. Prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și, după părerea mea și a specialiștilor, este prea optimist și supraevaluat fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare", a declarat președintele Klaus Iohannis la finalul ședinței CSAT.

Klaus Iohannis a precizat, însă, că premierul Sorin Grindeanu s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, "să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului".

"Guvernul s-a angajat ca la rectificarea bugetară să vină la completarea acestor sume acolo unde apar probleme, mai ales în ceea ce privește cheltuielile cu salariile. Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget", a afirmat Iohannis.