Liderul USR, Dan Barna, şi-a lansat miercuri, în Piaţa Universităţii, campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale, declarând că vrea să fie un preşedinte full time. România are o Revoluţie neterminată, a mai spus Barna.

"Mi-aş fi dorit ca un astfel de eveniment să înceapă într-un alt context social, însă, dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi la Galaţi şi la eşecul statului în aceste locuri, exact acesta  e motivul pentru care eu şi colegii mei am decis să intrăm în politică. E nevoie de altceva şi e nevoie de ceva mai mult", a declarat Dan Barna.

"Ne dorim o ţară în care următoarele generaţii să-şi dorească să trăiască. Ne dorim o ţară cu autostrăzi, ne dorim o ţară în care spitalele să fie curate, ne dorim o ţară cu şcoli mai bune şi ne dorim o ţară în care statul să fie capabil să-şi apere cetăţenii", a mai spus liderul USR, adăugând că el şi colegii lui au ajuns în politică, deoarece s-au săturat de incompetenţa, dispreţul şi indiferenţa cu care vechii politicieni tratează această ţară de aproape 30 de ani.

"Sunt în Piaţa Universităţii. Şi sunt aici pentru că acum 30 de ani părinţii noştri ne-au câştigat libertatea şi astăzi e datoria noastră să mergem mai departe. România are o Revoluţie neterminată", a afirmat candidatul Alianţei USR PLUS la prezidenţialele din toamnă, precizând că libertatea dată de părinţi trebuie transformată în bunăstare, în bucuria şi dorinţa de a trăi în această ţară.

El a explicat că Dacia Cioloş şi-ar fi dorit să fie prezent, dar a avut un eveniment nefericit în familie. Barna a mai spus că vor fi împreună pe 27 august, când vor fi lansate formal programul şi campania.

Cei doi formează un tandem (Barna - preşedinte, Cioloş - premier), potrivit protocolului de formare a alianței politice USR PSD.

Liderul USR vrea să fie un preşedinte care să restabilească încrederea în ţară, un preşedinte full time, implicat, "care e prezent în toată viaţa comunităţii", nu doar la crize.

În momentul actual, e "fundamental" un preşedinte care să restabilească încrederea în România. 

Întrebat ce a făcut greşit Klaus Iohannis şi ce ar fi făcut el mai bine, Dan Barna a evitat un răspuns clar, spunând că nu vrea să vorbească de greşeli, dar vor fi dezbateri în campanie.