Darius Vâlcov a contestat vineri la Curtea de Apel București controlul judiciar dispus de DIICOT. Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă vrea să meargă în Elveția pentru a-și duce copilul în tabără.

UPDATE 14.50 Curtea de Apel București a admis contestația lui Vâlcov, astfel că acesta a scpăat de controlul judiciar și poate părăsi țara.

+++

Darius Vâlcov nu poate părăsi Slatina decât cu încuviințarea organelor competente, după ce DIICOT a dispus un control judiciar pentru 60 de zile. 

Avocatul său a susținut că procurorii l-au plasat pe Darius Vâlcov sub control judiciar, după ce au aflat că urma să se ducă în Elveția: "Urma să plece în Elveția, să-și ducă copila în tabără. Nu este niciun fel de secret că sora lui Vâlcov se află în Elveția de 10 ani. Pentru copilă fusese cumpărată tabăra respectivă, achitată, am și trimis documente procurorului de caz”.

El a mai precizat că ”nu era o plecare gen, ca să zic așa, Mazăre, Udrea, Bica și alte persoane din astea, așa cum, sunt convins, că i-a fost sugerat procurorului de caz”. 

La Curtea de Apel, Vâlcov a fost așteptat de protestatarul Marian Moroșanu "Ceaușescu”, care l-a huiduit și a aruncat cu bani în el: "O să fii coleg de celulă cu Dragnea! De ce ai furat? De ce îți bați joc de o țară? Tot la pușcărie ajungi, tot lângă Dragnea. Faceți bugetul din camera de pușcărie”. 

Vâlcov s-a dus la Secția 14 de Poliție pentru a depune plângere împotriva protestatarului.