La patru luni după ce Comisia a prezentat Carta albă privind viitorul Europei, dezbaterea pe această temă continuă, estimându-se că numărul cetățenilor participanți va depăși, în final, 30 de milioane.

Comisia a propus cinci scenarii privind posibila evoluție a Uniunii Europene în următorul deceniu. Propunerea Comisiei a fost urmată de o amplă dezbatere, susținută de instituțiile politice și de societatea civilă în general.

Până acum, la cele peste 1.750 de evenimente organizate sau sprijinite de către Comisie au fost prezenți peste 270.000 de cetățeni, acestora adăugându-li-se mulți alți participanți online, anunță Executivul de la Bruxelles.

În lunile care vor urma se vor organiza în continuare evenimente și dezbateri; de asemenea, cetățenii pot trimite direct observații aici: https://ec.europa.eu/commission/give-your-comments_ro.

Cetățenii sunt invitați să își exprime în continuare punctul de vedere, în special înainte de 13 septembrie 2017, când președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să prezinte, în discursul anual privind starea Uniunii Europene, viziunea sa privind viitorul Europei:

 

"Este încurajator să văd atât de mulți oameni care se implică în dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, lansată de Comisie la 1 martie 2017 odată cu publicarea Cărții albe pe această temă. Am văzut că un număr mare de cetățeni și-au exprimat deja punctul de vedere și că există un puternic impuls pozitiv pentru viitor. Viziunea mea o voi prezenta în septembrie, dar, în realitate, cetățenii vor fi artizanii viitorului Europei. Pentru că ei sunt cei care scriu manualele de istorie de mâine. Continuați, așadar, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea!"