Sevil Shhaideh le-a spus primarilor că nu mai sunt bani pentru confinanțarea proiectelor europene, deoarece plafonul de împrumut de la nivel național a fost epuizat. Ministerul de Finanțe caută soluții, astfel încât să nu fie depășit deficitul de 3%.

"Ministerul (Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene) a inițiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor împrumuturi din Trezorerie. Singura, singurul impediment în acest moment este plafonul de împrumut de la nivel național care înțelegem că anul acesta a fost atins, este epuizat", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, în cadrul unei reuniuni la care au participat mai mulți primari și membri ai Guvernului, potrivit Digi 24.

"Păi și noi nu mai luăm bani europeni acum? Cum dezvoltăm proiectele europene dacă nu ne ajutați cu cofinanțare și prefinanțare", a întrebat Robert Negoiță, președintele AMR.

Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, le-a dat asigurări primarilor că situația este "în studiu la direcția de Trezorerie și datorie publică și sperăm să venim cu o veste bună".

Anul trecut, Guvernul Cioloș a acordat, prin ordonanță de urgență, 400 de milioane de lei pentru finanțarea proiectelor începute de autoritățile locale prin Programul Operațional Regional.

Viorel Ștefan, taxat de Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, a declarat, duminică seara, că ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, nu are motive să se îngrijoreze dacă programul de guvernare este urmărit și implementat punct cu punct, scrie Agerpres.

Întrebat cum comentează declarația ministrului Finanțelor de zilele trecute conform căreia dacă cumva există acel risc să se depășească deficitul de 3%, se gândește să taie din cheltuieli, Dragnea a răspuns: "Da, o declarație foarte inspirată a domnului ministru. După două luni deja vorbește de tăieri".

"Sigur, nu am apucat să vorbesc cu dumnealui, cred că premierul trebuie să vorbească cu dumnealui, nu președintele Camerei. Dacă o să avem vreo ședință la partid, o să-mi permit să-l întreb și eu, și alți colegi. Nu are motive să se îngrijoreze. Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct și implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbești în luna martie de tăieri de cheltuieli, mi se pare puțin cam grăbit. E părerea mea", a adăugat președintele PSD.