Președintele Klaus Iohannis și-a depus vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura oficială la alegerile prezidențiale.

Iohannis a anunțat că a strâns peste 2,2 milioane de semnături, cel mai mare număr depus de un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Președintele a fost întâmpinat la BEC de peste 1.500 de susținători.


El a spus că vrea un al doilea mandat pentru a ”conduce munca de modernizare, europenizare și normalizare a României”.

”Este nevoie de modernizarea României, este nevoie de spitale moderne, de autostrăzi, este nevoie de școli curate, de o administrație care are în centrul ei cetățeanul, și nu aparatul funcționăresc. Iar toate aceste lucruri trebuie realizate, trebuie reclădite și trebuie să înțelegem cu toții că acest lucru poate să fie denumit simplu: România normală. Ceea ce-mi doresc eu pentru țara mea este o Românie normală, asta însemnând instituții funcționale, respectarea cu sfințenie a drepturilor cetățenești. România normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece, România normală este țara în care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag și cu speranță”,

 

a declarat președintele, după depunerea candidaturii.

Klaus Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări privind activitatea din primul mandat, că a făcut ce a putut, dar, pentru România, PSD a fost ”o catastrofă”.

Întrebat de declarația lui Dan Barna, conform căreia ar fi fost un pompier, dar mai bine ar fi fost un gospodar mai bun, președintele a răspuns glumind că a fost ”un pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România”.


Referitor la acuzațiile aceluiași candidat că nu ar fi fost un președinte ”full time”, șeful statului a spus că a fost și o să fie în continuare foarte prezent: ”Cred că am fost foarte prezent și o să fiu și în continuare foarte prezent. Vă asigur că, fără mine și prezența mea, PSD chiar ar fi reușit să distrugă justiția din România, ar fi reușit să acapareze întreaga Românie și ar fi fost o catastrofă pentru multe generații de acum încolo".