Jill Biden a ajuns vineri după-amiază în România, mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani, după care se va deplasa la București.

UPDATE

Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Imagini postate pe contul oficial de Twitter al Primei Doamne a SUA o arată pe Jill Biden, cu mască și mănuși de plastic, punându mâncare de la o vitrină cu autoservire, sub privirile unor militari americani.


 

+++

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei (duminică - n.r.) cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să plece de acasă din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane și-mi voi exprima recunoștință pentru eforturile de ajutorare a țărilor vecine și a lucrătorilor umanitari”, a scris Jill Biden pe Twitter.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, face o vizită în România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai personalului militar și diplomatic american, cu refugiați ucraineni, lucrători umanitari și profesori.

Sâmbătă, Jill Biden urmează să se întâlnească cu soția președintelui României, Carmen Iohannis, și va vizita o școală publică din București, care găzduiește elevi ucraineni refugiați.