Președintele Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de cum conduce Ludovic Orban Guvernul, dar a refuzat să spună dacă l-ar nominaliza în aceeași funcție și după alegerile anticipate.

Jurnalist: Îi puteți oferi o garanție publică domnului Ludovic Orban că, în cazul în care va demisiona, îl veți numi tot pe el premier, după anticipate?

Iohannis: O întrebare un pic ciudată mi se pare. Nu știu de ce mă întrebați dacă pot să ofer garanții cuiva. Pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca premier. Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie interimar.

Jurnalist: Există această discuție în PNL că domnul Orban ezită să demisioneze, tocmai pentru că există această temere că ați putea desemna ulterior pe altcineva premier.

Iohannis: Nu cunosc că ar exista o astfel de discuție și nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. Sunt foarte mulțumit și îmi doresc să continue domnul Orban.

Jurnalist: Dacă mâine se ajunge la anticipate, tot Ludovic Orban va fi prima opțiune pentru funcția de premier a dumneavostră?

Iohannis: Dacă aveți și alte întrebări...