Încă un pacient infectat a decedat în urma infecției cu acinetobacter multirezistent contractate la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. Numărul total al victimelor a ajuns la trei.

Medicul Ioan Cordoș, șeful clinicii de chirurgie toracică al spitalului, a spus că pacienții nu au murit „neapărat” din cauza infecției cu acinetobacter, ci din cauza bolii lor de fond.

„Se discută doar despre suprainfecția cu acinetobacter și nu se discută despre boala de fond a acestor pacienți. Unul dintre pacienți este cu accident vascular cerebral și dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular cerebral, care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, cu alte treburi, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Ei nu au murit de acinetobacter neapărat, pentru că populația asta o să înțeleagă”, a arătat medicul.

Dar medicul a recunoscut că problema principală este vechimea clădirii.

„Acest spital este din 1906. Măi, oameni buni, din 1906. Asta trebuie văzut. Faceți chetă, băgați bani, dărâmați-l, faceți unul nou și noi o să fim aceiași, o să ne facem datoria cu aceeași abnegație, dar nu într-un closet. I-am zis și doamnei ministru: un closet și zugrăvit este tot un closet. E un closet zugrăvit”, a spus Ioan Cordoș.