Liderul USR, Nicușor Dan, afirmă, într-un interviu pentru HotNews.ro, că face parte dintr-un grup minoritar din partid care nu consideră oportună venirea lui Dacian Cioloș în Uniunea Salvați România.

"Sunt în acea minoritate care nu consideră oportună venirea lui Dacian Cioloș în USR în acest moment”, a declarat Dan.

El susține că i-a trimis o invitație prin sms fostului premier de a veni în partid, după ce opinia majoritară s-a declarat favorabilă cooptării fostului premier în USR. 

Nicușor Dan a confirmat că a avut și o întâlnire față în față cu Dacian Cioloș, dar a refuzat să spună ce au discutat, negând însă că i-ar fi spus fostului premier că nu este dorit în partid. 

În partidul condus de Nicușor Dan au intrat mai mulți foști membri ai Guvernului Cioloș, printre care și ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, în prezent deputat USR.

Înainte de alegerile legislative de anul trecut, Dacian Cioloș a purtat discuții și cu USR și cu PNL, dar colaborarea a fost destul de rece în timpul campaniei, fostul premier părând mai degrabă reticent în a-și asocia imaginea de cea a celor două formațiuni. 

Orice competiție la șefia USR e benefică

Tot miercuri, președintele Uniunii Salvați România a declarat, la Parlament, că orice competiție în interiorul unui partid este benefică, referindu-se astfel la o eventuală candidatură a fostului premier Dacian Cioloș la șefia USR.

"Conform statutului, oricine poate să candideze la orice poziție, asta e democrația pe care ne-o asumăm. (...) Evident că orice competiție în interiorul unui partid este benefică", a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a menționat că a existat o convorbire telefonică între Dacian Cioloș și Nicușor Dan, iar în prezent "discuțiile sunt deschise pe toate planurile".

"A fost transmis un sms către dl Dacian Cioloș și echipa domniei sale. Dl Cioloș a răspuns. A avut loc un dialog telefonic între dl Dacian Cioloș și dl Nicușor Dan, în care s-a agreat că, în perioada următoare, echipa dlui Cioloș va discuta cu cei șase reprezentanți ai noștri care ar fi cadrul cel mai bun prin care s-ar putea apropia de USR, fie ca membru intern, fie doar pentru o colaborare din exteriorul partidului. Acesta este stadiul acum. Dl Cioloș a primit invitația, continuăm discuția la nivel de echipe, pentru a identifica elementele care trebuie clarificate", a susținut Barna.