Aproape 200 de interdicții de a părăsi Franța au fost emise în 2015, în vederea evitării plecării unor persoane pentru a se alătura ”unor grupări teroriste din Siria și Irak”, a declarat, joi, președintele Francois Hollande.

În același timp, peste 50 de străini nu au fost primiți pe teritoriul francez, a mai spus președintele Hollande, relatează Le Parisien.

Totodată, președintele Francois Hollande a declarat, cu prilejul comemorării atentatelor de la Charlie Hebdo, că, din 2012, autoritățile franceze, ”conștiente de amenințări”, au adoptat trei legi privind consolidarea mijloacelor de combatere a terorismului și facilitarea muncii celor implicați în aceste activități.

Șeful statului francez a mai spus că în cadrul perchezițiilor efectuate după instituirea stării de urgență, urmare a atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie, au fost descoperite 25 de infracțiuni direct legate de terorism și au fost confiscate 400 de arme, dintre care 40 de arme de război, potrivit Le Figaro.

Hollande a cerut "o coordonare perfectă" între poliție, jandarmerie, servicii de informații și armată pentru a face față amenințării teroriste.