Liderul senatorilor PSD le-a spus comisarilor europeni că nu sunt la același nivel cu parlamentarii români, care exercită suveranitatea poporului.

”Condiționarea finanțării este, în esență, un lucru bun când există suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor. Dacă cineva vrea să jongleze cu fondurile europene că și cum ar fi o milă, niște donații pe care le face cineva... e deja mult prea mult”, a declarat miercuri, pentru Digi 24, Șerban Nicolae, comentând propunerea de buget a Comisiei Europene.

Nicolae a spus că statul de drept în România a fost grav afectat: ”Cu statul de drept aș fi de acord, mai ales dacă i-ar precupa cu adevărat serios ceea ce s-a întâmplat cu acele protocoale secrete, cu acea imixtiune a serviciilor de informații în justiția penală, cu acea dependență a procurorilor, în special a procurorilor anticorupție, de ofițerii SRI, practică pe care se pare în ultima vreme SRI o denunță public și o dezavuează”.

Șerban Nicolae a lansat apoi un atac la adresa funcționarilor europeni bine plătiți. 

”E foarte greu să discutăm la nivel de egalitate între Parlamentul României și niște funcționari de la Bruxelles. Oricât ar fi de competenți și de bine intenționați - teoretic le acord această prezumție - nu discutăm la nivel de egalitate între funcționari și un Parlament național, care exercită suveranitatea poporului român, ca reprezentanți aleși legitim și democratic”, a afirmat senatorul social-democrat. 

”Eu aș vrea totuși ca funcționarii de la Bruxelles, bine plătiți altminteri, din bani publici, să manifeste ceva mai multă diligență și mai multă responsabilitate. Nu înseamnă că a fi funcționar la Bruxelles e automat un certificat de competență supremă sau de autoritate imbatabilă în domeniu”, a mai spus Șerban Nicolae.