Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat la Fox News că are informații despre afaceri pe care Joe Biden le-ar avea în România.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii Media Buzz, Rudolph Giuliani a acuzat presa că nu a investigat afacerile fostului vicepreședinte american Joe Biden în Ucraina și China și a ignorat acuzațiile de corupție aduse celui care candidează pentru nominalizarea democraților la alegerile prezidențiale de anul viitor.

”Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România”, a afirmat Giuliani, la finalul emisiunii, fără a da detalii.

Scandalul a fost declanșat după ce un avertizor de integritate l-a acuzat pe președintele american, Donald Trump, de presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a obține informații compromițătoare despre Joe Biden și fiul acestuia, Hunter. 

Casa Albă a încercat ulterior să restrângă accesul la notele despre discuția telefonică avută de președintele Donald Trump pe 25 iulie cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski. 

Presa americană a publicat anumite informații din denunțul făcut de avertizorul de integritate, ceea ce a dus la lansarea unei anchete a Congresului care ar putea duce la suspendarea președintelui. 

În replică, președintele Trump a declarat că și China ar trebui să investigheze afacerile familiei Biden.

Referitor la România, surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat pentru G4Media.ro că Hunter Biden s-ar fi angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu înainte de condamnarea acestuia în 2017.