Un documentar realizat de Fundația Anti-Corupție a scos în evidență legăturile oculte ale premierului Rusiei, Dmitri Medvedev. Toți colaboratorii Fundației au fost arestați, în frunte cu președintele său, Navalnîi / (textul subtitrării, în română).

Cu imagini în premieră surprinse cu drona, documentarul "He is not Dimon to you", prezentat Alexei Navalnîi, președintele Fundației Anti-Corupție, a fost postat pe 2 martie 2017 și a ajuns la peste 12,7 milioane vizualizări. Filmul are subtitrare în engleză, pe care am transpus-o, ca idei principale, în textul de mai jos, în română.

Filmul  "He is not Dimon to you"

"Proprietățile de la Rublevka, iahturi, podgorii de vie, complexe turistice la munte, firme off-shore. Când veți afla despre toate acestea, nu îl veți mai numiți Dimon [numele pe care utilizatorii de internet l-au dat, în glumă, premierului rus, Dmitri Medvedev - n.r.].


Nu veți crede că acest om este un miliardar underground. El apare drept un entuziast al telefonului smart, uneori ridicol de naiv, care adoarme în timpul evenimentelor importante.

Utilizatorii de internet îi spun Dimon.

Nu îl numiți Dimon.

După ce veți vedea filmul Fundației Anti-Corupție, vă veți da seama cât greșiți.

Dmitri Medvedev, prim-ministru și fost președinte în Rusia, este înnebunit după bani și după proprietăți imobiliare, nu doar după gadget-uri, cum am crezut cu toții.

Palate, reședințe și proprietăți imense. Iahturi și podgorii în Rusia și străinătate

Vă vom arăta proprietățile imobiliare ale lui Medvedev și veți judeca singuri dacă este unul dintre cei mai bogați oameni din țară și unul dintre cei mai corupți oficiali.

[În materialul video este inserată o declarație video a lui Medvdev: "Corupția nu doar că ar trebui să fie ilegală, dar ar trebui să fie declarată indecentă!"]

Liderul partidului Rusia Unită a fost mult mai preocupat să își construiască imperiul decât alții care și-au înregistrat totul prin off-shore-uri.

Sistemul său se bazează pe fundații de caritate controlate de oameni de încredere, în special rude și foști colegi de clasă.

Dar chiar și cel mai sofisticat oficial în materie de corupție poate fi prins cu ajutorul unor lucruri banale.

Investigația, care ne-a luat mai multe luni, începe cu o astfel de banalitate absurdă - o pereche de pantofi de sport și un tricou, care ne-a permis să pătrundem în acest complex de fapte, figuri și entități juridice.

Înainte de a continua, adaug că acest film este însoțit de un teanc impresionant de documente și dovezi.

Documente, scheme, conexiuni


1. Cum l-au trădat pantofii de sport pe Medvedev
Cum am descoperit imperiul lui Medvedev cu ajutorul obișnuitelor lui cumpărături online.

În 2014, Anonymous International i-a piratat telefonul și i-a publicat corespondența personală. Autorii au fost recent arestați, iar cei rămași sunt pe lista celor care sunt căutați de poliție la nivel internațional.

Documente de lucru, fotografii din arhiva personală, corespondența cu alți oficiali, dar nimic senzațional nu a fost găsit. Oamenii au scris mai ales despre contul secret de Twitter și că își cumpără online tot felul de gadgeturi.

De fapt, aceste cumpărături online sunt cheia pentru a afla despre imperiul lui Medvedev.

Cineva s-a uitat la aceste cumpărături și la felul în care au fost făcute comenzile.

Emailul chiar îi aparține lui Medvedev firtreeman14[at]gmail.com. Cum dovedești? Poate fi emailul oricui.

Iată dovada. O comandă din aprilie 2014. Am mers la magazinul de sport, am găsit pantofii de sport. Am stat și am căutat prin toate fotografiile lui Medvedev și iată-l purtând acești pantofi în Vietnam.

Altă comandă, mai 2014. La fel, am comparat comanda cu obiectele cu care apare Medvedev în fotografii. Cumpărăturile nu se limitează la pantofii sport, ci și la cămăși/tricouri. Asemenea coincidențe sunt imposibile. Comenzile sunt făcute de Medvedev. Dar el nu face comenzile în nume propriu și nu își folosește adresa de email.

[Scurtă declarație video Medvedev: Întreabă-ți portofelul ce poți să cumperi]

El face alegerile, dar pe numele altei persoane, care apoi i le înmânează: Vladimir Dyachenko.

Mass-media îl descrie ca fiind proprietarul unor companii în domeniul construcțiilor și el a declarat că nu are nimic de-a face cu Medvedev.

Dar nu e adevărat.

El nu e responsabil doar cu pantofii de sport al lui Medvedev, dar și cu activele secrete ale acestuia.

[Scurtă declarație video Medvedev: "Ștreangul pe gâtul corupților trebuie să se strângă cât mai mult și toată societatea rusă este de acord cu asta.” - Medvedev]

2. Cum oligarhul Usmanov i-a dat lui Mendveved un palat Rubleka

Adresa la care cumpărăturile online sunt livrate este sediul a două firme ale lui Dyachenko.
Una dintre acestea, Promtekhinvest, asigură întreținerea și serviciile pentru palatele secrete ale lui Medvedev.

Cealaltă companie, Tekinpro, deține acțiuni în alte afaceri care sunt deținute în mod secret de primul-ministru.

Am descoperit ZAO Promtekinvest, la care Dyachenko este director general, are licență de la Serviciul federal pentru Mediu, Tehnologie și Supraveghere Nucleară.

Priviți cu atenție această adresă unde compania și-a licențiat activitățile.

Este pe ruta Znamenskoye din Rublevo-Uspenskoye.

Aceasta este adresa unei proprietăți imobiliare imense, cu peste 4 ha de teren, 3.000 mp casă și un număr de alte clădiri, garaj, casă de oaspeți, piscină, saună.

Ce interesant, ne-am gândit. Cine o fi proprietarul?
Registrul de Stat arată că terenul aparține unor entități legale, Fundația pentru Proiectele Guvernului de Importanță Socială și subisidiara sa, Green Yard (Curtea Verde).

Președintele Consililului fundației este fostul coleg de facultate, Ilya Yeliseev.

Este o figură centrală a investigației noastre.

Medvedev și Yeliseev au fost colegi la Facultatea de Drept a Universității din Leningrad. Mai târziu, au predat împreună și au avut chiar și o afacere împreună. La mijlocul anilor 2000, cariera lui Yeliseev a înflorit, a devenit președinte adjunct al board-ului Gazprombank, unde lucrează și azi.

Yeliseev este cel mai de încredere om al primului-ministru, care îi administrează bunurile și care unește sistemul proprietăților lui Medvedev.

El este nu doar președintele Fundației pentru Proiecte cu Importanță Socială, ci și al Fundației Dar, care a fost până recent deținătorul nominal al reședinței secrete de vacanță de la Ples.

Yeliseev prezidează consiliul de supraveghere al Fundației pentru Ințiative Sociale și Culturale, fundația de caritate a soției lui Mevedev, Svetlana.

Directorul Fundației pentru Ințiative Sociale și Culturale nu este un outsider, ci Alexei Chetvertkov. A fost colegul de clasă al lui Medvedev.

Iată-i dansând la o petrecere [imagini video].

Directorul unei filiale a acestie fundații, de asemenea înregistrate în Znamenskoye este un anume Leonid Rubtsov.

Nu e un fost coleg. Este 100% fondator al Funației Gradislava, care deține reședința de vacanță secretă de la Ples.

Fundația Dar pur și simplu a făcut cadou terenul și tot ce exsită pe el către fundația Gradislava.

Acesta este esența schemei de corupție a lui Medvedev: mai multe fundații de caritate și non-comerciale controlate de prieteni apropiați. Aceștia sunt înregistrați ca deținători ai proprietăților care, de facto, aparțin lui Medvedev.

Suntem în vecinătatea satului Znamenskoye, foarte aproape de Moscova, pe ruta Rublevo-Uspenskoye. Acesta este cea mai scumpă zonă a Rusiei, plină de case luxoase în spatele gardurilor foarte înalte. Vedem o proprietate impresionantă și un teren bine îngrijite:

Casa principală: 2.8000 mp. Este încojurată de copaci. Lac,piscină, o altă casă de oaspeți. Barcă albastră și un cort. Total: 4,3 ha.
Garaj cu patru uși, poarta de control și o cabină pentru pază.

5 miliarde ruble: 85,5 milioane dolari.

De unde a luat Fundația pentru Proiecte de Importanță Socială 5 miliarde ruble?

Alisher Usmanov le-a făcut cadou, cel mai bogat oligarh al Rusiei, proprietarul unei averi uriașe făcute din preluarea industriei miniere sovietice. Rezident fiscal în Elveția.

A făcut cadou proprietatea de 5 miliarde ruble unei fundații cu legături foarte apropiate de primul-ministru.

Întreținerea e făcută de Promtekinvest, unde Medvedev își primea cumpărăturile online.

Ceea ce arată că adevăratul proprietar ar putea fi Mevedev însuși.

[Declarație video Medvedev, min. 12:00: "Am declarat război corupției. Știm cine ne este dușmanul!]

3. [min.12:07] Cum și-a construit Medvedev o dacha secretă în munți

Firma Promtekhinvest (care asigură întreținerea proprietății Rublevka) administrează și o altă proprietate interesantă.

Iată responsabilitățile unui angajat al Promtekhinvest: administrarea și înreținerea a Casei Psekhako a Recepțiilor Oficiale Krasnaya Polyana, situată la Psekhako Ridge.
Ar fi trebuit să fie un resort olimpic, construit pentru jocurile de la Soci 2014. Este, în schimb, o reședință privată a lui Dmitri Medvedev.

Ansamblul rezidențial include, la stânga, un loc pentru aterizarea elicopterelor și o casă de oaspeți pentru persoane foarte importante. În dreapta, un garaj și o casă de pază pentru cei care păzesc proprietatea.

Ambele ocupă peste 1.000 mp, dar clădirea principală abia se arată, situată în centru (în imaginile panoramice arătate). Aceasta are 4.000 mp.


O uriașă piscină încăzită cu intrare din curte poate fi văzută în imagini. Complexul de sauncă are 1.000 mp.

Întreaga proprietate - 3,7 ha, evaluată la 7 mld ruble (119 milioane dolari).

Aceasta este una dintre cele mai mari case filmate vreodată, la o înălâime de 1.500 m.
Ansamblurile rezidențiale de la Pls și Psekhavo seamănă. Povestea e similară. La început, terenul și construția - înregistrate pe numele Fundației Dar, care a dăruit-o unei alte fundații cu nume impresionant, Fundația pentru Sprijinul Jocurilor Olimpice de Iarnă. Povestea e similară. La început, terenul și construția - înregistrate pe numele Fundației Dar, care a dăruit-o unei alte fundații cu nume impresionant, Fundația pentru Sprijinul Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Doar numele diferă, președintele ei este Ilya Yeliseev.

Există și a patra fundație în care Yeliseev deține același rol. Fondatorul este Vitaly Golovachev, care este și fondator al Fundației pentru Proiectele de Importanță Socială. Povestea e similară. La început, terenul și construția - înregistrate pe numele Fundației Dar, care a dăruit-o unei alte fundații cu nume impresionant, Fundația pentru Sprijinul Jocurilor Olimpice de Iarnă.

El lucrează și la Fundația Dar, conduce firma de administrare a acesteia. 
Dovada adevăratului proprietar se găsesc în mai multe fotografii postate pe Instagram. Una fintre fotografii are un titlu poetic: gheață și foc - surprinzând chiar interiorul și exteriorul reședinței de la Psekhavo. Însuși primul-ministru postează fotografiile.

În inboxul în care au fost descoprite cumpărăturile lui Medvedev apare și un mesaj cu subiectul Cota 1456, un fel de "to-do-list". 1456 este înălțimea la care este situată reședința de la Psekhako, iar pe lista celor necesare sunt puse decantoare pentru vin, pahare și sticle de vin.

El cere să fie distribuite și la "munte” (adică Psekhako), și la "râu” (Ples). Și, potrivit propriei exprimări, "un set de cameriste și de adminsitratori".

4. Cum a obținut Medvedev o afacere și o casă în satul bunicilor, în Regiunea Kursk.

Așa cum am spus la început, cumpărăturile lui Medvedev erau livrate la adresa deținută de două firme. Una asigură servicii pentru reședințele secrete.
Cealaltă companie deține acțiuni/părți în afacerile secrete ale lui Medvedev: ZAO Tekhinpro - acționar în holdingul agricol Mansurovo.


Regiunea Kursk. Veți spune: dar nimeni nu își alege regiunea natală!
În satul Mansurovo, unde a trăit bunicul lui Medvedev și unde s-a născut tatăl lui, Anatoly.

Precum alți oficiali corupți ai Rusiei, Mdvedev se vede ca pe un descendent de sorginte nobiliară.

Dacă cineva va survola regiunea Kursk va observa că aceasta nu este bogată, însă aici se observă o reședință ieșită din comun. Chiar în mijlocului câmpului, o prprietate de 240.000 mp. Oricine din Mansurovo știe despre aceasta, un motiv chiar de mândrie locală. Dar nimeni nu a văzut-o, fiind înconjurată de garduri solide.

Să conduci pe drumul care duce la proprietate e interzis. Cu toate acestea, nu a fost un impediment pentru Fundația Anti-corupție.

În spatele gardului înalt pot fi văzute un teren de tenis, un lac, o casă de aproximativ 1.500 mp.