Președintele sârb Aleksandar Vucic a cerut încetarea protestelor pentru a evita răspândirea și mai mult a coronavirusului, în condițiile în care nu mai sunt locuri libere în spitale.

'Nu mai sunt paturi libere în spitalele noastre, vom deschide noi spitale'', a spus președintele Vucic într-un mesaj către națiune, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

El a acuzat de asemenea organizații de extremă dreapta și unii ''ofițeri de informații'' regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ''a submina poziția Serbiei''.

Ciocnirile de marți seară între protestatari și forțele de ordine au avut loc la câteva ore după ce președintele Aleksandar Vucic a anunțat noi interdicții de circulație în weekend în urma creșterii zilnice a numărului de cazuri de COVID-19.

În urma violențelor au fost răniți 43 de polițiști și 17 protestatari, alți 23 de protestatari fiind arestați.

Miercuri, Vucic a anunțat că a recomandat guvernului și autorităților sanitare să nu instituie totuși aceste interdicții.

Serbia a renunțat la planul său de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad pentru a opri o nouă propagare a infecțiilor cu noul coronavirus, după două zile de manifestații violente împotriva oricărei reintroduceri de restricții, potrivit Reuters.