Senatorul Virgil Guran, ales vineri vicepreședinte al PNL la Consiliul Național, a explicat cum îi păcălea pe primarii din Dâmbovița care veneau la el să-i semnaleze diverse probleme.

„Vă spun ceva, din experiența de președinte al organizației de la Dâmbovița. În ultimul timp am cam avut probleme și le-am rezolvat cam în felul următor: Când trebuia să vorbim despre proiecte îi adunam pe primari, pregăteam niște lăutari așa cum trebuie, băutură. Când începeau să mă întrebe mai hotărât, așa: ”Domne cum stăm cu proiectele? Când vin?” făceam semn, dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam, uitau de treaba asta”, a explicat Virgil Guran, la Consiliul Național al PNL de la Brașov.

„A mers de vreo două ori, după aceea mă gândeam cum să le rezolv. I-am trimis cu proiectele de la CNI la Anghel Saligny, apoi pe AFM, apoi pe POR. Că până se iau avizele trece timpul. Nu se mai poate așa ceva, dragi colegi. Trebuie să facem de așa natură ca lucrurile să se miște. Am mare încredere în noul președinte, noul secretar general”, a spus Guran, ales astăzi vicepreședinte al PNL. 

Psihiatrie și arest 

În anul 2000, Virgil Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de evaziune fiscală. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat și a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual și evaziune fiscală.

Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris, potrivit Newsweek România.

Presa a relatat însă că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul lider al senatorilor PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni. În plus, tatăl său a dat o declarație în care înștințează Poliția Cluj că din motive medicale, fiul lui nu poate da curs citației, fiind internat într-un spital neuropsihiatric, având probleme care necesită tratament, a relatat Actualitatea Prahoveană.