Cu trei zile înainte de vizita sa în România, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a vorbit, într-un interviu pentru HotNews.ro, despre amenințările hibride din partea Rusiei la adresa statelor NATO.

”Vedem în rapoarte din partea mai multor aliați NATO că s-au confruntat cu încercări diferite de amestec în procesele lor interne, în special în procese politice. Și, bineînțeles, orice încercare de a submina credibilitatea instituțiilor noastre democratice este extrem de gravă și, ca urmare, trebuie să răspundem și să protejăm procesele noastre politice și instituțiile noastre democratice. Suntem foarte vigilenți, suntem pregătiți să contracarăm atunci când constatăm tentative de amestec în procesele noastre sau de folosire a dezinformării pentru a manipula media”, a declarat Stoltenberg.

Întrebat dacă Rusia poate profita de pe urma politicienilor corupți, șeful NATO a subliniat importanța faptului că trebuie ”să ne asigurăm că avem instituții democratice solide, sănătoase”.

”Corupția le subminează pe acestea și trebuie să fim mereu atenți, în lupta împotriva corupției. Este valabil și pentru țările membre NATO, și pentru țările partenere, iar noi lucrăm cu mulți parteneri în cadrul unor programe de combatere a corupției”, a mai spus secretarul general al Alianței.

Interviul integral, pe HotNews.ro.