Asociația Events For Tourism a anunțat luni că suspendă organizarea Târgului de Crăciun de anul acesta de la Sibiu, în contextul numărului mare de îmbolnăviri cu Sars-CoV-2 din oraș.

”Știm că vă așteptați ca dintr-o zi într-alta să ne vedeți instalând căsuțele în centrul orașului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluția pandemiei este îngrijorătoare, și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul. Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă”, a anunțat luni, pe Facebook, Asociația Events for Tourism.

Județul Sibiu are printre cele mai ridicate rate de incidență a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile - peste 3 la mia de locuitori, iar la nivelul orașului Sibiu incidența este de 6,03.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, organizat din 2007 în Piața Mare, e unul dintre cele mai renumite din România.