Luând în considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului este să fie împreună, uniți? Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit să cutezăm a gândi la unirea dintre cele două țări. Dar cu certitudine este momentul să ne gândim la alternative. 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a efectuat pe 2 și 3 aprilie o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Cu toate că era de așteptat ca Traian Băsescu să solicite cetățenia Republicii Moldova, fostul șef al statului român a spus că nu este un moment porivit.

Declarațiile fostului șef al statului român: Avem și soluția să mergem împreună în Uniunea Europeană. Trebuie să ne gândim care este soluția cea mai bună pentru garantarea propriei noastre securități, luând în considerare evoluțiile din regiunea Mării Negre, care a devenit în ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume.

Dacă astăzi, Republica Moldova a ajuns la un acord de Asociere cu Uniunea Europeană, dacă a ajuns să aibă perspectiva de integrare în UE, dacă au fost abolite vizele pentru cetățenii moldoveni, asta se datorează cetățenilor și politicienilor din Republica Moldova”, a punctat Băsescu.
„Anterior am declarat că în prima vizită efectuată la Chișinău, în calitate de fost președinte, voi solicita să primesc cetățenia Republicii Moldova. Nu am făcut-o fiindcă situația politică nu este propice pentru așa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetățean al Republicii Moldova”, a menționat Băsescu.
Președintele Nicolae Timofti a declarat că Traian Băsescu ar putea primi cetățenia țării noastre, luând în considerare meritele sale pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România. 

Sursa: presedinte.md