O înregistrare obținută de CNN îl arată pe preşedintele Trump alături de persoane cheie din ultima controversă legată de Rusia, declanșată de întâlnirea fiului său cu o avocată rusă.

În imaginile difuzate de CNN, Donald Trump ia cina, în 2013, cu Agalarov, o familie ruso-azeră, ai cărei membri au devenit în iunie același an parteneri de afaceri ai miliardarului american în Las Vegas. Este vorba de dezvoltatorul imobiliar Aras Agalarov, care are legături cu preşedintele Vladimir Putin, și de fiul său, cântărețul Emin Agalarov. La cină iau parte și managerul lui Emin, Rob Goldstone, avocatul personal al lui Trump, Michael Cohen, şi Keith Schiller, director al operaţiunilor din Biroul Oval.

Managerul Rob Goldstone este chiar persoana care, ulterior, îi va trimite un e-mail lui Donald Trump Jr. propunându-i o întâlnire cu o avocată rusă, care ar fi deţinut informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Înregistrarea contrazice afirmațiile lui Aras Agalarov, care a negat marți că l-ar cunoaște pe managerul fiului său: "A lucrat cu Emin o perioadă ca manager, îl promova în SUA sau cam așa ceva''.

Donald Trump Jr. nu apare în înregistrări, el susținând marți, în interviul pentru Fox News, că nu-i cunoaște prea bine pe membrii familiei Agalarov, cu care s-a întâlnit odată sau de două ori pentru a discuta despre afaceri care nu s-au concretizat.

Imaginile prezentate sugerează însă că tatăl său are relații foarte aproape cu Emin Agalarov. Acest lucru se vede și dintr-un alt video, postat pe contul de Instagram al cântărețului, cu Donald Trump felicitându-l pe Emin Agalarov cu ocazia împlinirii a 35 de ani. Totodată, actualul președinte apare într-unul dintre videoclipurile cântărețului ruso-azer.

Scandalul e-mailurilor a fost caracterizat drept ”o fantezie” de către Scott Balber, avocatul lui Aras și Emin Agalarov. Balber a declarat pentru CNN că, dacă Aras Agalarov ar fi avut ceva important să-i transmită lui Donald Trump sau echipei sale de campanie, l-ar fi sunat direct pe miliardarul american, în loc să-l folosească drept intermediar pe managerul fiului său.

Trump se înțelege foarte bine cu Putin

Președintele american, Donald Trump, a apreciat miercuri că lunga întâlnire avută cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G20 din Germania, a fost una pozitivă, arătând că cele două state pot conlucra pe probleme precum încetarea focului în Siria, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

"Cred că ne înțelegem foarte, foarte bine. Suntem o putere nucleară extrem de puternică, la fel și ei. Ar fi fără sens să nu avem o relație de acest gen", a spus Trump, într-un interviu pentru Christian Broadcasting Network.

Liderul de la Casa Albă a lansat și o înțepătură la fosta sa rivală democrată din campanie, Hillary Clinton, spunând că Putin ar fi fost mult mai fericit cu aceasta în funcția de președinte deoarece ea ar nu fi alocat cheltuielilor militare ale SUA atât cât intenționează el să o facă.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru Reuters, Trump a relatat că l-a întrebat direct pe Vladimir Putin, dacă a fost implicat în ceea ce serviciile de informații americane spun că a fost amestecul Rusiei în campania prezidențială, iar omologul de la Moscova a insistat că nu.Trump a adăugat că primele 20 sau 25 de minute ale întâlnirii sale de peste două ore cu Putin, de vineri, din Germania, le-a alocat subiectului presupusei ingerințe ruse în alegerile americane.

"Am spus, ai făcut-o? Iar el a spus nu, nu am făcut-o. Absolut nu. Apoi l-am întrebat pentru a doua oară într-un mod total diferit. El a spus absolut nu", a arătat Trump.

În același interviu, președintele SUA a reiterat că nu a știut până în urmă cu câteva zile de întâlnirea fiului său cel mare, Donald Trump Jr., cu avocata rusă Natalia Veselnițkaia, pe 9 iunie 2016, la Trump Tower.

Donald Trump a mai afirmat în interviul menționat că nu l-a blamat pe fiul său pentru desfășurarea acestei întâlniri, pentru că el crede că mulți oameni ar fi procedat la fel.

Și Donald Trump Jr. a susținut că nu l-a informat pe tatăl său despre întâlnire, deoarece nu avea ce să-i spună, avocata nefurnizându-i informații despre Hillary Clinton, așa cum sperase el.