Alți patru români au fost reținuți de poliția ungară pentru trafic de persoane, după ce au fost prinși transportând 21 de refugiați, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă pe site-ul poliției ungare.

Numărul cetățenilor români implicați în traficul cu refugiați și reținuți de poliția din Ungaria a ajuns astfel la 22. MAE anunțase, vineri, că 18 români au fost reținuți și audiați în Ungaria pentru trafic de persoane. Alți doi români au fost reținuți în Austria, sub aceleași acuzații. 

Potrivit poliției din județul Csongrad, vineri, la ora locală 1:40, forțele de ordine au oprit două autovehicule, dintre care un autoturism înmatriculat în Bulgaria și o camionetă, pe autostrada M5, în apropiere de Roszke, relatează Mediafax.

În camionetă se aflau 21 de imigranți clandestini: 10 cetățeni sirieni și 11 afgani.

Departamentul de poliție din județul Csongrad a lansat proceduri penale pentru trafic de persoane împotriva a patru cetățeni români, care au fost reținuți și urmează să compară sâmbătă în fața unui tribunal.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunțase, vineri, că 18 cetățeni români sunt reținuți și cercetați pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceștia aflându-se în arestul poliției din Budapesta.

MAE de la București a precizat, sâmbătă, că, la solicitarea Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au confirmat că a fost reținut un cetățean român în localitatea Braunau. Românul era șoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane.

Totodată, autoritățile austriece au confirmat că un alt cetățean român a fost reținut pentru trafic de persoane în Salzburg, în timp ce conducea un camion în care se aflau mai mulți refugiați. Poliția austriacă, cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena, a verificat identitatea cetățeanului implicat în incident prin procedura cooperării polițienești internaționale.

Cei doi nu au solicitat până la acest moment asistență consulară.