PSD și ALDE i-au retras sprijinul politic guvernului Grindeanu, dar premierul nu demisionează și face dezvăluiri: PSD dorea o apropiere de Rusia, iar evaluarea guvernului a fost făcută de părintele programului de guvernare - Darius Vâlcov.

Nici șase luni nu au trecut și PSD și-a devorat propriul premier. Sorin Grindeanu a fost lăsat fără sprijin politic de coaliție sub pretextul neîndeplinirii programului de guvernare.

Unanimitatea din Comitetul Executiv al PSD aduce aminte de vremuri apuse (?) de peste 27 de ani, iar vornic a fost inculpatul Darius Vâlcov, unul dintre oamenii de încredere a lui Victor Ponta pe vremea când ultimul era și el premier. Pristavnic a fost Liviu Dragnea, cel care a citit public rechizitoriul întocmit de vornicul Vâlcov.

Sorin Grindeanu, cel cu ochii legați în fața plutonului CEx PSD, a avut, însă, gura slobodă, și a dat de gol partidul ca fiind de partea Rusiei. Și a încercat să demonteze acuzațiile lui Vâlcov/Dragnea.

Devorarea lui Grindeanu de către proprii „părinți” nu este bie văzută de către eurodeputații români. Ei spun că instabilitatea generată de PSD afectează imaginea României în plan extern, cu atât mai mult cu cât nu sunt argumente suficiente pentru care Liviu Dragnea să răstoarne Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Primarul general al Capitalei pare să îi contrazică pe toți cu o declarație demnă de oile ministrului (fost?) Daea, de la Agricultură. Gabriela Firea: „Despre București se poate spune în acest moment că este un oraș smart doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulți oameni smart”.

Dincolo de aerul irespirabil din PSD și guvern, vine și Comisia Europeană să ne acuze în legătură cu poluarea. România nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului.

Poluarea nu ar fi deplină, însă, dacă PSD ar fi singur. Nu este. Curtea Constituțională a decis că desființarea noțiunii de conflict de interese este constituțională. O altă decizie stabilește că obligativitatea prezentării celor chemați la comisiile parlamentare de anchetă nu încalcă jurisprudența Curții.

Tot de la UE vine și o undă de speranță pentru companii gen Uber.