Reiterând că nu va candida, premierul Cioloș a prezentat totuși o platformă care seamănă cu documentele pline de vorbe goale ale partidelor, iar PNL îi organizează un miting de susținere. De partea cealaltă, PSD a trecut o lege prin Senat în 7 zile.

Mult-așteptata platformă a premierului Dacian Cioloș nu aduce nimic nou: prezintă 10 principii pe care le-am mai văzut și la partidele politice, un program de măsuri pentru primele 100 de zile ale viitoarei guvernări (!?) și un portofoliu de proiecte naționale.

Platforma este însoțită și de o petiție cu semnături de susținere, iar PNL va organiza, pe 22 octombrie, un miting de susținere pentru același Dacian Cioloș care susține în continuare că nu va candida.

În definitiv, se poate guverna și fără să câștigi o competiție electorală.

Nici PSD nu stă cu mâinile în sân. Mai ceva ca Usain Bolt, senatorii social-democrați, cu ajutorul șefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, au votat un proiect legislativ la doar șapte zile după ce a fost depus. 

Proiectul liderului PSD, Liviu Dragnea, prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale. Dragnea susține că impactul bugetar al măsurilor propuse este de 0,07% din PIB, Guvernul a dat aviz negativ, subliniind că, de fapt, e vorba de 0,2% PIB.

În timp ce politicienii și tehnocrații se pregătesc alegeri, justiția își vede de treabă.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință oficial că a fost începută urmărirea penală împotriva sa în dosarul morții polițistului Gigină. 

La ieșire, Oprea și-a susținut, din nou, nevinovăția, afirmând că atât mașina în care se afla el, cât și cea de Poliție mergeau cu o viteză sub 60 de kilometri la oră.  

Uitând de cele 10 porunci, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu, zis și Șpagoveanu, este acuzat că a luat mită și a folosit documente false pentru a obține fonduri europene de aproximativ un milion de lei în perioada 2010-2015.

Efectele Brexitului: Un britanic care trăiește de 15 ani în România și-a depus actele pentru obținerea cetățeniei române.

”Nu cred că vor fi dificultăți practice pentru mine dacă stau în România fără cetățenie, dar aplic pentru aceasta ca principiu. Mulți alții care au votat Remain simt la fel și caută căi de a deveni cetățeni ai altor țări membre UE”, a povestit, pentru EurActiv.ro, Mark Percival, un istoric specializat în Europa Centrală și de Est.

Recomandarea de lectură a redacției: Marea Britanie, o țară profund divizată – Spiegel Online.