UDMR își negociază sprijinul la votul asupra moțiunii de cenzură de miercuri, încercând să obțină lucruri cu care în condiții normale social-democrații n-ar fi de acord.

Activitatea unor comisii parlamentare a fost dată peste cap, introducându-se pe ordinea de zi proiecte de lege de interes pentru UDMR: ziua de 15 martie să devină Ziua Maghiarilor din România sau scăderea pragului de la 20% la 10% al numărului persoanelor aparținând minorității naționale din totalul populației unei localități necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne.

În același timp, PSD-ALDE și UDMR au purtat negocieri, dar n-au ajuns încă la o înțelegere privind sprijinul maghiarilor la moțiunea de cenzură de miercuri.

Cât de disperat e Liviu Dragnea se vede și din faptul că PSD și ALDE au început sancțiunile împotriva propriilor parlamentari care refuză să fie de partea lor în lupta cu premierul Sorin Grindeanu și nu semnează moțiunea de cenzură.

DNA a anunțat că a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce România Tv a difuzat înregistrările cu Laura Codruța Kovesi, susținând că acestea nu sunt autentice.

DNA explică faptul că între fragmentele care se aud pe înregistrări au fost intercalate o serie de sintagme care nu aparțin procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, dar și anumite expresii licențioase pe care nu le-a folosit și nu le folosește.

În timp ce social-democrații pârjolesc țara, președintele Klaus Iohannis adună puncte pe plan extern. În cadrul vizitei din Germania, el s-a întâlnit cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel. La fel ca Donald Trump, Merkel l-a lăudat pe Iohannis, dar a avertizat că România nu trebuie să înregistreze abateri în lupta anticorupție, pentru a nu pune la îndoială progresele înregistrate în procesul de reformă.

În timp ce la noi se dă o luptă pentru ciolan, în lume au loc tragedii reale. 

Războiul, violența și persecuția au condus la strămutarea forțată a unui număr de oameni mai mare ca oricând - 65,6 milioane, conform unui raport publicat de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). 

Majoritatea refugiaților – 84% -  erau în țări cu venit mic sau mediu la finalul anului 2016, una din trei persoane (4,9 milioane persoane) fiind găzduită de țările cel mai puțin dezvoltate din lume.

UE și Marea Britanie au început negocierile pentru Brexit. (#Youth2.0)

Recomandarea de lectură a redacției e tot despre Brexit: editorial The Guardian după întâlnirea Barnier-Davis.