Ne așteptăm la o vară mai relaxată decât cea precedentă, 14 state membre au trimis Comisiei Europene versiunile oficiale ale PNRR, nu și România, iar Klaus Iohannis și omologul polonez vor găzdui Summitul Formatului București (B9).

Ne apropiem tot mai mult de data la care se plănuiește "marea relaxare” de către Guvern. Există totuși un risc - vaccinarea să nu avanseze așa cum este de sperat, motiv care poate duce la o vară nu tocmai normală. Premierul a anunțat ieri, în încercarea disperată de a convinge oamenii să se vaccineze, o serie de măsuri care vor viza și bucura strict persoanele vaccinate.

Frânele cu care înaintează administrația din București se încing. Cîțu spune că a discutat cu actorii implicați după respingerea bugetului pe 2021, dar nici vorbă ca municipalitatea să primească bani de la stat pentru a ieși dintr-un eventual impas financiar. 

Capitala va avea anul acesta un nou sistem de transport în comun. Haosul din traficul bucureștean se dorește a mai fi limitat prin crearea de benzi proprii pentru transportul în comun, extinderea pistelor pentru biciclete, încurajarea modurilor alternative de transport și alte măsuri.

Președintele Klaus Iohannis va găzdui luni, împreună cu președintele polonez, Andrzej Duda, Summitul Formatului București (B9), care vizează pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles din 14 iunie 2021.

Citește și:

MAE relansează Programul ,,Dialog cu diaspora pe teme consulare”

Aliații și partenerii NATO din Balcani și regiunea Mării Negre încep exercițiul Trojan Footprint 21

UE autorizează, în premieră, o insectă ca aliment

Un simbol al optimismului în sportul din 2021: Mark Selby câștigă Campionatul Mondial de Snooker

14 state membre au trimis Comisiei Europene versiunile oficiale ale PNRR

Recomandare de lectură: BBC.com - Why old TV shows make you feel better