Vaccinul AstraZeneca intră din nou în atenția lumii, șefa Comisiei Europene și șeful Consiliului European s-au dus în Turcia, iar premierul român nu vrea să împartă oamenii în vaccinați și nevaccinați.

Controversele din jurul serului AstraZeneca devin tot mai mari. Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului, susține că există o legătură între vaccin și cazurile de tromboză, dar nu e clar care e cauza acestei reacții. Șeful campaniei de vaccinare din Romnia, Valeriu Gheorghiță, nu se așteaptă la o retragere a serului de pe piață, ci la recomandări particulare pentru anumite persoane.

De ce s-au dus Ursula von der Leyen și Charles Michel la Recep Erdogan

În timp la fiecare colț de stradă găsești câte un "doctor", datele arată că doar un sfert dintre români caută online informații legate de sănătate. Comparativ, peste jumătate dintre cetățenii Uniunii Europene cu vârsta între 16 și 74 de ani au căutat în 2020 informații online legate de răni, boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății.

Mai optimist decât Guvernul, Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind evoluția economiei românești.

Premierul Florin Cîțu nu vrea să se facă diferențe între oamenii vaccinați și cei nevaccinați și a dat asigurări că nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

Recomandare de lectură: BBC.com - Covid: The countries that nailed it, and what we can learn from them