Nu ar trebui să șocheze pe nimeni dragostea dintre PNL și PSD. E o dragoste care a ars mocnit încă din primii ani de “democrație”. Doar că acum iese și fum.

Din nou, binele oamenilor, binele țării și binele în general sunt doar lozinci obosite spuse de guri la fel de obosite. Nici Florin Cîțu, nici Marcel Ciolacu și nici cei care umblă zilnic după ei prin palate și partide nu vor decât să pună mâna pe bani. Mărturie stă un comunicat al Ministerului Dezvoltării care spune că aproape toate UAT-urile au depus cereri de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, acel PNDL 3, fratele mai mic al PNDL 1 și PNDL 2, născut din dorința lui Liviu Dragnea de a stăpâni țara.

Funcții, bani și influență, toate acestea sunt râvnite de cei care și în 2012 și-au dat mâna pentru a dezvolta România, însă singurele lucruri "dezolvate” au fost afacerile personale, interesele și tunurile. Din epoca "Ponta-Crin” ne amintim acum o zi de naștere pe stadion. În rest - un fost lider ajuns afacerist prin Turcia și un altul care probabil doarme cu telecomanda în mână. 

Ce va rămâne în urma noii tentative a PNL și PSD de guvernare până în 2024? Cel mai probabil nimic, pentru că speranțele poporului au murit înainte de a se materializa, iar "animalele politice” știu asta.

Ludovic Orban a rămas singurul care mai urlă, dar degeaba. Un politician care a avut 30 de ani la dispoziție să facă ceva, dar în urma căruia nu a rămas nici măcar o lopată de pâmânt, se dă acum de ceasul morții și țipă cât îl țin plămânii că Iohannis este un om rău. I-a trebuit ceva lui Orban să ajungă la concluzia asta, dar mai bine mai târziu decât niciodată. 

Din partid istoric, PNL va ajunge partid-istorie. Ce nu anticipează zglobiul de Cîțu și a lui echipă este că PSD îi va "mânca”. Să nu uităm că social-democrații au au o tradiție în a-și îngropa proprii lideri. Nu vor avea nicio ezitare să îi îngroape și pe ai altora.

Citește și:

Cum arată normele europene revizuite privind eurovinieta

BNR crește din nou dobânzile

Aurescu solicită implicarea concretă a SUA pentru ca România să intre în Programul Visa Waiver

UE suspendă dispozițiile privind facilitarea eliberării vizelor pentru funcționarii din Belarus

CCR transmite Comisiei că rapoartele MCV nu constituie norme de drept european

Recomandarea redacției: Directorul INSCOP - Creșterea curentului eurosceptic,cel mai serios semnal de alarmă pentru politicieni