După ce a iritat mediul de afaceri, Guvernul Tudose s-a răzgândit și nu mai introduce impozitul pe cifra de afaceri. În ceea ce privește așa-zisa taxă de solidaritate se mai gândește.

După ce premierul Mihai Tudose le-a prezentat simulări privind impozitul pe cifra de afaceri, liderii coaliției au decis să renunțe la această inițiativă. În ceea ce priveşte taxa de solidaritate, Tudose a precizat că încă se lucrează. Nu se ştie deocamdată de la ce prag va fi aplicată, dar ea vizează persoanele fizice, al căror venit este mare.

O altă modificare pregătită de guvernanți are în vedere creşterea contribuţiilor angajaţilor la pensii şi la sănătate. Explicația hilară pentru această decizie a venit de la șeful PSD.

"Acum există trei valori în interiorul unui salariu: este salariul net, este salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului…Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea a fost, am spus-o şi din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură”, a spus Dragnea.

BNR a făcut un raport privind efectul Brexit asupra economiei românești, estimând că ar putea apărea o reducere a cererii externe pentru produsele românești si o diminuare a fluxurilor de investiții străine directe. Dar implicațiile sunt încă dificil de estimat. 

În timp ce guvernanții noștri se gândesc cum să ia bani de la companii și de la oamenii cu venituri mari, în Europa continuă dezbaterea privind viitorul UE. Până la 13 septembrie, când Jean-Claude Juncker va prezenta viziunea sa privind viitorul Europei, numărul cetățenilor participanți ar putea depăși 30 de milioane.

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - ”How to love your job again”.