Pus sub urmărire penală de DNA, Ludovic Orban renunță la toate funcțiile din PNL și Camera Deputaților, precum și la cursa pentru Primăria Capitalei. Dan Mihalache pleacă ambasador la Londra, dar rămâne și membru al misterioasei academii a lui Oprea.

Procurorii anticorupție l-au chemat luni pe Ludovic Orban pentru a-i aduce la cunoștință că este inculpat pentru că  ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru finanțarea campaniei electorale.

După ce a ieșit de la DNA, Ludovic Orban, pus sub control judiciar, a anunțat că renunță la toate funcțiile, dar și la candidatura pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Dacă este vinovat sau nu, ne va spune justiția, dar trebuie remarcat că, spre deosebire de majoritatea politicienilor aflați în situații similare, Orban nu s-a ținut de scaun.

Spre deosebire de el, Dan Mihalache, avizat în comisii pentru postul de ambasador în Marea Britanie, nu vede de ce ar renunța la calitatea de membru al academiei fondate de fostul vicepremier Gabriel Oprea. El va păstra și indemnizația de membru al ASSN - egală cu un salariu mediu net pe economie - deși nimeni nu poate spune ce fac membrii ei pentru această indemnizație lunară.

Un sondaj realizat de Asociația Pro Democrația arată că românii nu sunt atât de toleranți și de ospitalieri precum cred ei. Mulți români asociază criza refugiaților cu război social și conflicte religioase și cred că prezența lor în Europa va declanșa o viitoare revoltă. Cât despre refugiații care ajung în România, ei cred că trebuie plasați în spații special amenajate și în zone mai puțin populate.

Rămânând pe plan intern, Institutul Național de Statistică ne anunță că, în martie, prețurile au fost mai mici cu 3 procente comparativ cu un an în urmă, deși au urcat ușor față de luna anterioară.

Rata inflației a atins un nou minim istoric în martie, când scăderea prețurilor de consum a fost de 3 la sută față de aceeași lună a anului precedent.

Recomandarea de lectură a redacției: Coșmarul Braziliei - Washington Post