Vacile olandeze au fost expulzate din Turcia. Ion Iliescu a discutat amical cu procurorii în dosarul Revoluției. Franța, sub noi atacuri: un plic a explodat la FMI, un elev l-a împușcat pe directorul școlii.Polițiștii au strigat „Hoții!” în fața MAI.

Turcia a trecut la faza pe expulzări în războiul diplomatic cu Olanda. Primele date afară din țară au fost vacile olandeze. Mai exact, Asociația turcă a producătorilor de carne a anunțat că trimite înapoi în Olanda 40 de vaci din rasă Holstein pentru că au început „să creeze probleme”.

„Pe viitor ne vom concentra pe creșterea vacilor turce de calitate”, spun oficialii turci.

Atentat cu un plic ce conținea explozibil la sediul FMI. O persoană a fost rănită la sediul Fondului Monetar Internațional din Paris după ce plicul a explodat. Asistenta unui director din FMI a ajuns la spital cu răni la nivelul mâinilor și a feței.

Tot în Franța, în sud, un elev de 17 ani înarmat până-n dinți cu grenade și arme, l-a împușcat pe directorul liceului din Grasse. Populația a fost sfătuită să rămână în case, deși suspectul a fost prins de polițiști.

În țară, însă, polițiștii strigă „Hoții!” în plină stradă. Peste 1.200 de poliţişti au protestat, joi, la sediile Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor şi a sporurilor.

Asemenea protestatarilor din Piața Victoriei, polițiștii s-au dovedit și ei a fi foarte inventivi când vine vorba de lozinci și scandări: „Poliţist, caut slujbă de şofer la Ambulanţă”, „Poliţist, nu cerşetor” şi „Nu dormeam, dar ne-am trezit ... rămâne cum am stabilit”, „Nu pot face meserie cu pistol de jucărie şi din banii mei hârtie”.

La Parchetul General, Ion Iliescu pare a fost să bea o cafea cu procurorii militari. Fostul președinte al României s-a prezentat joi la Parchetul General, acolo unde procurorii l-au citat în calitate de martor în dosarul Revoluției din 1989. La ieșire, Iliescu a spus jurnaliștilor că a avut „o discuție amicală” cu procurorii militari în calitate de martor.

Încheiem tot cu Olanda, dar în comparație cu România. Alegerile recente au scos din case 82% dintre cetățenii cu drept de vot, în timp ce în România nici jumătate, procentual, nu au fost să voteze.

Sociologul Barbu Mateescu explică ce stă în spatele cifrelor care indică o prezență dublă la vot în Olanda față de România, la alegerile parlamentare.