O rețea îi finanța campania electorală a lui Traian Băsescu, iar Elena Udrea și Ioana Băsescu erau în roluri principale. Vești bune pentru fiul lui Dragnea și porcii lui. În spatele atacului terorist de la Manchester stă o adevărată rețea.

Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost trimise în judecată pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 a fostului președinte al României. Și patronul de ziar Dan Andronic, un nume din ce în ce mai prezent prin anchete și comisii, a fost trimis în judecată în acest dosar.

Udrea și fiica lui Băsescu lucrau împreuna, dar și separat, pentru (con)strângerea de bani de la firme ce așteptau plăți din partea statului. Iubitul Ioanei, italianul Mario Francesco, va fi cercetat într-un alt dosar.

Nu există doar vești rele pentru politicieni. De exemplu, Liviu Dragnea aduce vești bune fiului său: România a fost inclusă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină clasică și ar putea să exporte carne de porc în SUA sau Japonia.

Și ministrul Daea vine cu vești bune: cere acordul Bruxelles-ului pentru ajutorarea crescătorilor de porci. Și fiul lui Dragnea ar fi beneficiar.

Poliţia din Manchester a anunţat că anchetează existenţa unei posibile reţele teroriste, aflată în spatele atacului terorist de pe Manchester Arena, potrivit presei internaționale.

Mai exact, ancheta poliției britanice se concentrează pe identificarea "unei rețele de complici" ai lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului revendicat de Statul Islamic.

Banii de investiții publice vin pe mai bine de jumătate de la Uniunea Europeană, ne spune comisarul european Corina Crețu. Dar pentru asta „România are nevoie de proiecte de bunǎ calitate şi pentru aceasta sunt necesare proceduri simplificate şi o capacitate administrativǎ consolidatǎ”.