A fost nevoie, din nou, de morți și răniți pentru ca autoritățile să ia măsuri de avertizare a populației în caz de dezastre.

După o furtună de câteva minute care a lăsat în urmă 8 morți și peste 140 de răniți, premierul ne-a asigurat că instituțiile statului s-au comportat exemplar. Enel, în schimb, a fost îngrozitor.

Niciun cuvânt despre faptul că populația nu a fost avertizată. Să sperăm că pe viitor nu se va mai întâmpla, mai ales că autoritățile au decis să implementeze un sistem de alertă similiar cu cele folosite în alte state europene.

Politicienii și-au continuat drumurile lor obișnuite la DNA. Luni a fost rândul fostului premier Victor Ponta și al președintelui PNL, Ludovic Orban. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a supărat după ce Germania și Olanda au susținut că România nu e pregătită să intre rapid în Schengen, așa cum a cerut președintele Comisiei Europene. În opinia lui Dragnea, România este umilită.

Vesticii nu ne vor prea curând nici în Zona Euro. Economiști și miniștri de Finanțe consideră că o aderare prematură a statelor din Est ar fragiliza moneda unică.

Dacă tot vorbim de UE, Cipru scoate bani frumoși din acordarea cetățeniei unor oligarhi ruși și ucraineni.

Recomandarea de lectură a redacției: Digiday.com - despre ajutorul pe care-l pot primi jurnaliștii de la roboți.