Când totul părea că salariile din sectorul public au intrat în linie dreaptă spre votul final, PSD a dat înapoi.

Creșterea salariilor bugetarilor se amână pentru 1 ianuarie 2018, spune ministrul muncii la Antena 3. „Nu se amână nimic, dimpotrivă, creșterile vor fi mai mari”, precizează șeful PSD la același post de televiziune, mai pe seară.

Cert este că bugetarii care credeau că vor avea mai mulți bani în vacanța de vară, deoarece planul inițial viza majorarea de la 1 iulie, își văd visurile năruite de Lia-Olguța Vasilescu, șefa de la Muncă, care a anunțat că salariile vor fi mărite cu 25% de la 1 ianuarie 2018, iar restul creșterilor promise în campania electorală vor avea loc, conform noului calendar, de la 1 martie 2018.

Mai târziu, Liviu Dragnea a negat că PSD ar fi spus în campanie sau după alegeri că toată legea va intra în vigoare de la 1 iulie. „Asta este o greșeală. Noi nu am spus așa ceva niciodată, nici nu se poate lucrul ăsta. Am explicat, dimpotrivă, foarte clar că va fi o aplicare etapizată - până în 2020 o etapă și până în 2022 altă etapă”.

În acest clinci, premierul Sorin Grindeanu s-a văzut nevoit doar să confirme cele decise de cei din partid, fără a fi în stare să răspundă unei întrebări a jurnaliștilor legate de respectarea programului de guvernare.

Liviu Dragnea a mai primit încă o veste proastă ieri, când Curtea Constituțională a respins sesizarea fostei sale soții, într-un dosar în care și șeful PSD este inculpat. Bombonica Prodana, care este judecată alături de fostul soț în dosarul angajărilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu faptul că infracțiunea de abuz în serviciu nu conține un prag, dar judecătorii Curții au considerat că sesizarea trebuie respinsă ca fiind inadmisibilă, deoarece nu fixarea unui prag nu cade în sarcina sa.

În tot acest timp, un alt fost membru de vază al PSD - Sebastian Ghiță - se plimbă nestingherit prin Belgrad, deși judecătorii din România tocmai au eliberat un al treilea mandat de arestare pe numele său.

Pe plan european, apele se tulbură și mai rău în cazul Ungariei. Comisia Europeană se pregătește să înceapă procedurile de infringement în statul vecin, din cauză că Ungaria a respins cotele obligatorii de refugiați. (#Youth2.0)

Recomandarea de lectură este un text despre site-uri Internet inutile.