Oamenii au manifestat la Budapesta pentru susținerea universității lui Soros. Două atacuri cu bombă au vizat duminică bisericile din Egipt. După atacul de la Stockholm, premierul suedez cere măsuri în privința solicitanților de azil respinși.

Zeci de mii de persoane au manifestat, duminică, la Budapesta, în semn de susținere pentru Universitatea Central-European(CEU) finanțată de miliardarul american de origine ungară George Soros, vizată de o ofensiva a guvernului condus de Viktor Orban.

Protestul vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat, în procedura de urgență, o lege care să reglementeze Universitățile străine din țară și care ar viza direct universitatea finanțată de Soros, având în vedere toate acuzațiile și criticile pe care Orban i le aduce miliardarului.

În cursul zilei, două atacuri cu bombă au avut loc lângă două biserici din orașele Tanta și Alexandria din Egipt. Atacurile s-au soldat cu peste 40 de morți și 120 de răniți. Statul Islamic le-a revendicat, iar preşedintele egiptean a declarat starea de urgenţă pe o perioadă de trei luni. Papa Francisc urmează să facă o vizită în Egipt în următoarele trei săptămâni.

Au existat manifestații și la Stockholm, în urma atacului de vineri în care patru persoane și-au pierdut viața și 15, inclusiv o româncă, au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțime în centrul capitalei.

Românca, victimă a atacului de la Stockholm de vineri, se numește Păpuşa Ciuraru, are 83 de ani, și este o cerşetoare cunoscută, celebră printre romii din capitala Suediei, potrivit unui material al publicației suedeze Expressen. Femeia a apărut în opera "God in Disguise", dar acum locuiește pe străzi, unde plănuiește să se întoarcă după ce iese din spital.

De asemenea, premierul suedez a cerut să fie luate măsuri pentru ca solicitanții de azil cărora li s-a respins cererea de a rămâne în Suedia să fie repatriați. Care sunt ultimele informații privind atacul de la Stockholm.

Iar Nicușor Dan și Dacian Cioloș încă trec printr-un lung val de răzgândiri. Președintele USR a afirmat din nou că este pregătit să îl primească pe fostul premier în partidul său, contrar a ceea ce spunea în urmă cu doar câteva săptămâni.

Recomandare de lectură. New York Times reamintește despre momentul în care Barack Obama a avut de făcut o alegere privind Siria. Posibil printre cele mai grele din timpul mandatului său.