Legile Justiției merg mai departe în comisia lui Iordache, cu toate îngrijorărilor din România și din străinătate. Parlamentul a răspuns oficialilor SUA, dar opoziția contestă. Acord de zeci de miliarde de euro pentru divorțul Marea Britanie - UE.

S-au opus asociațiile profesionale de magistrați, s-a opus CSM, ONG-urile au reclamat și ele slăbirea luptei anticorupție și punerea sub control politic a justiției, președintele României a spus clar că nu este de acord, cetățenii au revenit în stradă pentru a protesta, Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie îndeamnă Parlamentul să renunțe la controversatele modificări din legile Justiției.

Comisia specială condusă de celebrul Florin Iordache nu s-a oprit nici ieri (și sunt indicii că nu se va opri până nu va termina cu Justiția). Au fost contre între opoziție și putere, din nou controverse pe tema răspunderii magistratului. Important e că au venit să susțină ideile PSD organizații mici, care nu vor să spună nici câți membri are și pe cine reprezintă.

S-a lăsat și cu jigniri la adresa reprezentantei CSM, în rolul agresorilor verbali fiind Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae.

Șefii coaliției de guvernare și-au trecut Parlamentul pe persoană fizică. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au răspuns de capul lor Departamentului de Stat al Statelor Unite semnând scrisoarea în numele celei mai importante instituții din România.

Pe un ton de țață, scrisoarea arată, pe lângă surprindere, și faptul că România a alocat 2% pentru apărare și că au fost adoptate legile de achiziție a rachetelor Patriot. De parcă au făcut pentru americani, nu pentru ca România să aibă pe ce pune mâna în caz de atac.

Mai mulți parlamentari ai opoziției s-au opus acestui gest al șefilor Parlamentului de a semna scrisoarea în numele instituției.

Deși a ajutat la redactarea scrisorii, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu nu a vrut să se bage în această ciorbă fierbinte.

Discuții au fost și în Parlamentul European. Siegfried Mureșan, membru al Parlamentului European și purtător de cuvânt al Partidului Popular European, consideră că poziția Departamanetului de Stat al SUA referitoare la schimbarea legilor justiției este „corectă și justificată”. #PE

Deci cu toate semnalele venite de peste tot, cu românii care se pregătesc de sărbători în stradă, ei nu par să renunțe. Poate un semnal din Galaxie, un mesaj din partea tuturor locuitorilor din Calea Lactee ar mai putea să-i arate lui Dragnea că nu trebuie să meargă mai departe cu legile justiției.

Presa britanică scrie că Marea Britanie s-a conformat cererilor Uniunii Europene pentru a avansa cu discuțiile privind Brexit în faza a doua, cea a negocierii viitorului parteneriat. Factura divorțului ar fi de aproximativ 100 de miliarde de euro, dar doar cam jumătate ar trebui achitată efectiv.

Recomandarea de lectură: A fost deslușit, în sfârșit, misterul lui Yeti.