Curtea Constituțională a României a stabilit, joi, că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, relatează Agerpres.

Decizia CCR vine după mai multe excepțiile de neconstituționalitate declarate de instanțe precum Tribunalul Arad, Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Suceava, Timiș și Curtea de Apel Timișoara.

Într-o rezoluție adoptată joi, Parlamentul European salută cererea Moldovei de aderare la UE, afirmând că țara se află pe calea cea bună în ceea ce privește adoptarea reformelor esențiale. 

Un sondaj Eurobarometru Flash realizat în toate statele membre ale UE arată un larg consens în rândul cetățenilor UE în favoarea răspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vorbit joi la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. O purtătoare de cuvânt a președintelui german a declarat că neînțelegerile din trecut au fost înlăturate.

Guvernul a mandatat Ministerul Agriculturii să negocieze menținerea activității fabricii de zahăr din Luduș, a cărei închidere a fost decisă de actualul proprietar, grupul francez Tereos.

Premierul Nicolae Ciucă a participat miercuri, în format online, la Conferința Internațională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina de la Varșovia și a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Recomandare redacției: BBC.com - Ukrainian villages haunted by the vanished