O dezbatere ce se presupunea normală pe tema schimbării cărților de identitate ale românilor s-a transformat într-un circ ce ar fi fost demn de o discuție în Evul Mediu. Ministrul Daea a găsit, până la urmă, dublu standard la produse din Est și Vest.

Apocalipsa va veni peste noi imediat după ce vor fi schimbate cărțile de identitate.Asta a fost principala temă de discuție la dezbaterea organizată de ministerul de Interne pe marginea eventualei „contopiri” a buletinelor actuale și a cardului de sănătate.

Un grup de cetățeni care încă nu au ajuns în secolul XXI s-au luptat din răsputeri să demonstreze că numărul Diavolului există în datele electronice, sionismul, masoneria şi FMI se află în spatele Codurilor Numerice Personale. Îi puteți vedea și în format video.

De fapt, problema e alta: schimbăm actele de identitate și cardul de sănătate aproape ca pe șosete, nu există nicio milă față de banii publici aruncați pe ele până acum.

Deși nu a prea vrut, ministrul Agriculturii Petre Daea a renunțat la tema oii pe moment și a făcut un studiu legat de dublul standard în alimentele produse pentru Vestul și Estul Europei. A „recoltat” din piață niște conserve și tot a găsit diferențe la o treime din mostre.

Daea spune că a găsit diferenţe calorice la parizer, șuncă de porc, la conserve de peşte.

În Polonia, situația nu s-a mai calmat, iar Uniunea Europeană dă un ultimatum Varșoviei.

Într-o recomandare privind statul de drept, Comisia Europeană cere autorităţilor de la Varşovia rezolvarea, în decurs de o lună, a problemelor semnalate. În mod special, CE solicită Polonia să nu-i demită sau să-i oblige să se pensioneze pe membrii Curţii Supreme.

Dacă va fi luată o astfel de decizie, Comisia este pregătită să declanşeze imediat procedura de activare a art. 7 din Tratatul de la Lisabona.

Avocatul general al CJUE, Yves Bot, a respins miercuri majoritatea argumentelor prezentate de Bratislava și Budapesta și a susținut că schema de relocare a migranților este „adecvată pentru urmărirea obiectivului pe care îl urmărește”.

Guvernele eurosceptice și naționaliste de la Varșovia și Budapesta au refuzat să primească vreun solicitant de azil în baza mecanismului UE. De asemenea, Slovacia și Cehia au avut ezitări, invocând multiplicarea atacurilor islamiste în Uniunea Europeană în ultimii ani.

Opinia Avocatului general al CJUE nu este obligatorie, dar de regulă este însușită de judecători.

În țară, fostul lider PDL și PNL, Vasile Blaga, a dat miercuri declarații în fața judecătorilor. El a negat toate acuzațiile aduse de DNA, a încercat să demonteze probele procurorilor și a spus judecătorilor că el nu a luat bani.

Tot miercuri, procurorii au cerut un nou aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor, Valerian Vreme în dosarul Microsoft. Faptele sunt vechi, dar procurorii par să le fi desoperit și încearcă să finalizeze acest mega dosar.