După ce a cochetat cu PRU, Victor Ponta va fi pe listele PSD. Ba chiar se va ocupa de partea economică a programului de guvernare. Și cum judecătorii i-au dat voie să vorbească, el a explicat că n-a avut niciun rol în invitarea lui Blair în România.

Liderul PSD și fostul premier nu s-au văzut mai mult timp după alegerile locale, preferând să-și arunce replici prin intermediul mass-mediei. Luni însă au discutat la sediul PSD și au ieșit împreună în fața jurnaliștilor pentru a anunța că Victor Ponta va candida pe listele partidului la parlamentarele din decembrie.

Ponta va contribui și la proiectul programului de guvernare, urmând să se ocupe de finanțele publice, dat fiind că se pricepe să gestioneze banii românilor și știe și cum e cu Banca Mondială, Comisia Europeană etc.

Cum judecătorii i-au permis să vorbească despre ”dosarul Blair”, Victor Ponta ne-a explicat că nu s-a ocupat de vizita fostului premier britanic în România. Invitația a fost făcută la inițiativa colegei Ana Birchall, care s-a ocupat de toate detaliile organizatorice.

Cât despre acuzațiile procurorilor că l-a pus pe liste pe Sebastian Ghiță contra unei sume de bani, Ponta susține că actualul deputat nu avea nevoie de ajutorul său, fiind prieten bun cu șeful PSD Prahova. 

Profesorul universitar Marin Claudiu Țupulan, unul dintre cei trei membri ai comisiei CNATDCU ce a decis că fostul ministru de Interne Petre Tobă nu a plagiat - decizie respinsă de Consiliul general al CNATDCU - este suspect el însuși de plagiat. Jurnaliștii Centrului Român pentru Jurnalism Independent scriu că cinci articole publicate în perioada 2012-2014 de Țupulan de la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza” sunt suspecte de plagiat.

Profesorul Dumitru Sandu spune că plagiatul lui Marin-Claudiu Țupulan este ”unul masiv și ințentionat”, ca și în cazul Petre Tobă. 

Cu ocazia începerii anului școlar, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș i-au îndemnat pe copii să urmeze calea cea dreaptă.

 ”Să nu căutați titluri goale de conținut, așa cum fac unii, pentru că sunt obținute fără ca ceva în voi să progreseze”, le-a spus premierul, în timp ce șeful statului, fost profesor, a încercat să-i convingă de faptul că educația este calea spre succes, nu ”corupția, nepotismul, șmecheria sau câștigul facil”.

Veștile din Marea Britanie nu sunt tocmai bune pentru românii care intenționează în viitor să plece în această țară. Londra vrea să introducă permise de muncă pentru europeni, în vederea limitării migrației din UE. În același timp, trebuie să țină cont și de nevoile economiei care depinde în unele sectoare de forța de muncă străină. Prin urmare vor fi primiți cei care adaugă valoare economiei britanice.

Recomandarea de lectură de redacției: De ce ne simțim tot timpul ocupați, când, de fapt, nu suntem? - BBC.