Chestorul șef de poliție Bogdan Despescu a avut dimineață o discuție cu Mihai Tudose și i-a prezentat raportul pe marginea cazului polițistului acuzat de agresiune sexuală asupra minorilor. Ancheta cazului de pedofilie, preluat de Parchetul General.

UPDATE Bogdan Despescu rămâne în funcție cel puțin încă o săptămână, după ce premierul Mihai Tudose i-a cerut ca în acest timp să ia măsuri în Poliție în urma cazului polițistului de la Rutieră acuzat de pedofilie.

„O notă bună este faptul că acel făptaș a fost prins în doar două zile. Ceea ce este o notă bună la adresa Poliției”, a precizat Tudose.

Pe de altă parte, ancheta ce privește faptele de agresiune sexuală asupra mai multor minori a fost preluată de Parchetul General de la Parchetul Capitalei.

***** Știrea inițială

Șeful Poliției Românea fost propus pentru destituire în urma cazului polițistului de la Rutieră acuzat că a abuzat sexual mai mulți minori. Bogdan Despescu a stat aproximativ o oră în biroul premierului.

Am cerut destituirea chestorului șef de poliție Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, precum înlocuirea acestuia cu chestorul principal de poliție Cătălin Ioniță (șef la Direcția Generală Anticorupție). În ziua de ieri am fost ocupată să culeg informații despre acest caz, în loc să fiu informată de șeful Poliției Române”, a declarat marți ministrul Carmen Dan.

În mod neobișnuit, premierul nu a dat curs imediat propunerii venită de la Carmen Dan, apropiată de liderul PSD Liviu Dragnea, și a decis să asculte și opinia lui Bogdan Despescu.

Carmen Dan a cerut demisia și șefului Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, cel care a criticat propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor penale. Radu Gavriș conduce serviciul care l-a prins pe Eugen Stan, polițistul de la Rutieră care a abuzat sexual doi minori într-un lift din cartierul Drumul Taberei.