Fostul ministru de Externe, proaspăt liberat din penitenciar unde a executat o pedeapsă pentru corupție, susține că membrii Comisiei de la Veneția ar fi fost corupți pentru a emite opinia preliminară negativă referitor la legile Justiției.

 

„V-ați întrebat de ce recentul Raportul "critic” al Comisiei este unul special numit "preliminar/intermediar”? Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial! De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport "preliminar/intermediar” ... Aceasta este o confirmare ca inițiativa acestui raport "preliminar/intermediar” este politica, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern! De aceea a și fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la "iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, "paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen ...”, a scris Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, pe pagina sa de Facebook.

Al doilea comentariu la această postare aparține lui Adrian Severin, fost ministru de Externe, proaspăt liberat din panitenciar, colo unde a executat o pedeapsă pentru corupție: 

Total de acord, numai ca atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneția, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentați de mâna a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția.”, a comentat Adrian Severin.


 

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Severin a luat mită de la jurnaliști sub acoperire pentru modificări legislatitive pe vremea când era europarlamentar.

Comisia de la Veneția a emis un raport preliminar critic la adresa modificărilor controversate aduse legilor Justiției.